Bakır fiyatı, son 1 ayın en düşük seviyesini gördü

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır fiyatı dün, son 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Bakır fiyatı, son 1 ayın en düşük seviyesini gördü

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır fiyatı dün, Çin'in talebinde büyümenin yavaşladığına yönelik endişelerin etkisi ile son 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

3 ay vadeli bakır fiyatı 5 Mart'tan bu yana ilk kez 8.695 dolara kadar geriledi ve günü 8807,25 dolar/ton seviyesinden kapattı.

Analistler, Çin ekonomisinde güçlü büyümenin yavaşladığı konusunda endişelerin ve LME'de bakır stoklarının artmasının fiyatlar üzerinde baskı yaratmaya başladığını ifade ettiler.

İngiltere'deki "Hayırlı Cuma" tatili nedeniyle bugün Londra Metal Borsası'nda işlem yapılmayacak. Piyasa, Paskalya tatili nedeniyle 5 Nisan'da da açılmayacak.

Japon Pan Pasific, ilk yarıda bakır ürerimini yüzde 3,3 artırmayı planlıyor

Japonya'nın en büyük bakır tedarikçisi Pan Pacific Copper (PPC), Nisan-Eylül arasını kapsayan 2021-22 mali yılının ilk yarısında rafine bakır üretimini, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 artırarak 303.700 tona çıkarmayı planlıyor.

Şirket, artışa Saganoseki Smelter & Refinery tesisinde kapasite artışının katkısının olacağını bildirdi.

PPC, 2020-21 mali yılının ikinci yarısında 302.900 ton üretim yaptı.

Shanghai'de bakır fiyatları, döküm faaliyetlerinin düşmesiyle arttı

Shanghai'de bakır fiyatları, konsantre açığı nedeniyle küresel olarak döküm aktivitelerinde düşme olduğunu gösteren verilerden sonra artış yaşadı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bakır kontratı, yüzde 1 artarak 66.160 yuan/tona (10.076 dolar) çıktı ve haftalık olarak kazanca doğru ilerledi.

ShFE'de alüminyum yüzde 1,3, nikel yüzde 1,5 arttı, kurşun yüzde 1,4 düşerken kalay yüzde 3,1 arttı.

Etiketler