Bakan Nebati’den şok sözler: Enflasyon yavaşlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından bir röportaj verildi. Verilen röportajda ekonomiyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Özellikle enflasyon rakamlarına ve doğalgaz ile enerji fiyatlarına değinen Nebati’den şok sözler söylendi.

Bakan Nebati’den şok sözler: Enflasyon yavaşlayacak

Bakan Nebati tarafından verilen röportajda enflasyonun yükseldiğini ve maliyetlerin arttığına değinilmesinin yanı sıra enflasyonla ilgili:

"Enflasyonla mücadele için insana odaklandık. Büyüme istiyoruz ama insanların işini kaybetmesini istemiyoruz. Üretim ve verimliliğin devam etmesini istiyoruz. Enerji fiyatlarının üzerindeki baskı azaldığı için şanslıyız. Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz. Bunu insan temelli bir yaklaşımla görüyoruz. İnsanların işini kaybetmesini istemiyoruz. İşlerini kaybetmemeleri için elimizden geleni yapacağız" denildi.

Aralık ayında enflasyon yavaşlayacak! 

Aralık ayında enflasyon

Nebati tarafından yapılan açıklamanın devamında Aralık ayında enflasyonun yavaşlayacağı ve gelecek yıl için de %25 enflasyonun hedeflendiği ifade edildi. Nebati tarafından yapılan açıklamada:

"Avrupa'ya baktığımızda Rus gazına bağımlılar ve kışı büyük bir stres altında geçirecekler" diyen Nebati, "Yeni adımlar atılması ve yeni yapılanmaya gidilmesi artık zorunludur. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir merkez olacak Türkiye'nin, İran ve Rus gazını Avrupa'ya dağıtması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Bu, bölgede barışın gerçekleşmesine katkı sağlayacak, enerji nakli için güvenli bir ortam oluşturacaktır. Dünyayı resesyona götüren yüksek fiyatlar konusunda önde gelen çözüm budur" değerlendirmesinde bulunuldu.