Azerbaycan, Barış İçin 100 Milyar Dolar Talep Ediyor!

Azerbaycan'ın Ermenistan'a sunduğu barış şartları arasında, 30 yıl süren işgalin sonucunda ortaya çıkan zararın telafi edilmesi amacıyla 100 milyar dolarlık bir tazminat talep edildiği bildiriliyor.

Azerbaycan, Barış İçin 100 Milyar Dolar Talep Ediyor!

Ateşkes görüşmeleri sırasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'da imzaladığı anlaşmada Ermenistan'ın adının geçmesine itiraz etti. Paşinyan, itirazında "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlık Karabağ'dan çekildiğini" savunuyor. Ayrıca Ermenistan, Ağustos 2021'den bu yana Dağlık Karabağ'da herhangi bir askeri varlık bulundurmadığını iddia ediyor. Paşinyan, hükümetinin ateşkes anlaşmasının görüşülmesine veya müzakeresine katılmadığını ancak bölgedeki ayrılıkçı yetkililer tarafından alınan kararı "not ettiğini" belirtti.

Paşinyan Tazminat Korkusuyla Reddediyor 

Paşinyan'ın Azerbaycan ile Dağlık Karabağlı Ermeniler arasındaki ateşkes anlaşmasında Ermenistan'ın adının geçmesine itirazının nedeni belirgin hale geldi.

Uluslararası anlaşmalara göre, yıllarca Dağlık Karabağ'ı işgal eden ve altın madenlerini Avrupa ülkelerine işleten Ermenistan'ın tazminat ödemesinin gündemde olduğu ifade ediliyor.

Azerbaycan, Ermenistan'dan 100 Milyar Dolar Tazminat Talep Ediyor İddiası!

Azerbaycan'ın Ermenistan'a sunduğu barış şartları arasında, 30 yıl süren işgal sonucu kaynaklanan zararların telafi edilmesi amacıyla 100 milyar dolarlık bir tazminat talep edildiği güvenilir kaynaklarca bildiriliyor. Ermenistan bu tazminatı ödemezse, Zengezur bölgesinin tamamı ve Goyce Gölü çevresindeki arazinin Azerbaycan'a iadesi talep ediliyor.