Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı açıklandı

Avrupa Merkez Bankası, politika faizini yüzde 0, marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25, mevduat faizini yüzde -0,5'te sabit bıraktı.

Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı açıklandı

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yaptığı açıklamada, yönetim konseyinin bugün gerçekleştirilen toplantısında, faiz oranlarında değişikliğe gitmemeye karar verdiği, politika faizinin 0, mevduat faizinin ise yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı bilgisi verildi.

Piyasaların beklentisi, ECB'nin faiz oranlarında ve Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) toplam büyüklüğünde değişiklik yapılmaması yönündeydi.

Avrupa Merkez Bankasının, enflasyon görünümü yüzde 2'ye yaklaşıncaya kadar faiz oranlarını sabit veya daha düşük seviyelerde tutmayı düşündüğü belirtildi.

Toplam 1 trilyon 850 milyar euroluk PEPP'te net varlık alımlarının Mart 2022'ye ya da Kovid-19 krizi bitene kadar süreceği aktarılan açıklamada, bir sonraki çeyrekte PEPP kapsamındaki net alımların yılın ilk aylarına oranla daha yüksek hızda yapılmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ECB'nin varlık alım programı kapsamındaki net alımları da aylık 20 milyar euro seviyesinde devam ettireceği bilgisi verildi.

Etiketler