Ledger, artık daha güvenli olacak!

1,5 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Ledger, donanım ve yazılım cüzdan portföyüne yeni ürünler eklemeye hazırlanıyor.

Ledger, artık daha güvenli olacak!

Dijital para altyapı ve güvenlik girişimi Ledger, ilk çeyrekte gelirlerinde elde etmiş olduğu artışın ardından, 10T Holdings önderliğinde gerçekleşen yatırım alma işlemlerini tamamladı.

 Nano X ve Ledger Nano S kripto donanım cüzdanlarıyla lider şirketlerden biri olan Ledger, 380 milyon dolar değerindeki C serisi yatırım turunun tamamlandığını açıkladı, yeni yapılan yatrımlarla birlikte şirketin değerinin 1,5 milyar dolar seviyesine ulaştığı açıklandı.

Ledger şirketinin B serisi yatırım tura katılan,  Cathay Innovation,  Draper Dragon, Draper Associates,  Draper Esprit ve Wicklow Capital gibi isimler yeni yatırım turuna da C serisi ekibine dahil oldu.

 Inherent, Financière Agache, iAngels, Tekne Capital, Uphold Ventures gibi bazı kendi alanının büyük sayılabilecek şirketleri Ledger yatırımcıları arasında yer aldı.

Ledger CEO'su Pascal Gauthier, C serisi yatırımcı arama turundundan hemen sonra Ledger'in kripto paralar için güvenlik firması konumundan bir adım daha ileriye gideceğini, tüm kripto varlık ekosistemi için güvenli ağ geçidine dönüşeceği söyledi. 

"Bu sektör hızla ana akım haline geliyor. Tüm finans sektörünü ve daha fazlasını bir kez daha şekillendiriyor" diye ekledi.

 Ledger, elde etmiş olduğu 380 milyon doları ürün gamını geliştirmek için ve şirketin cüzdan yazılımı olan Ledger Live'a merkeziyetsiz finans çözümler üretmek için kullanacak. 

Şirket; nonfungible token, emlak ve blockchain tabanlı farklı değer varlıklarını da içerecek şekilde güvenli bir ağ geçidi haline gelmeyi hedefliyor.

2021'in başında yaşanan boğa piyasası vesilesiyle Ledger, açıklanan ilk çeyrek raporlarında yüzde 500 yükseliş yaşadı. Şirket, eski Opera ve Etoro yönecilerinide bünyesine dahil etti ve ekibin daha ileriye gitmesi için yeni kişiler alınacağını açıkladı. Ledger, Aralık 2020'de 270 binden fazla müşterisinin kişisel bilgilerinin sızdırılmasına sebep olan çok büyük bir veri siber saldırı yaşamıştı. Rapora göre sızan veriler arasında, şirketin haber bülteni hizmetine kaydolan Ledger cüzdan sahipleri ve 1 000 000 e-posta bilgisini içeriyordu

Etiketler