Avrupa Borsaları Karışık Başlangıç Yaptı

ECB'nin izleneceği bir gün başlangıcında, Avrupa borsaları karmaşık bir seyirle güne adım attı. İspanya ve Fransa borsaları diğer piyasalardan olumlu bir ayrışma sergiledi.

Avrupa Borsaları Karışık Başlangıç Yaptı

Avrupa borsaları, güne karışık bir seyirle başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 düşüşle 459,4 puanda bulunurken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 azalışla 16.007 puanda seyrediyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3'lük bir değer kaybıyla 7.467 puana gerilerken, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3'lük bir düşüşle 29.358 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,2'lik bir yükselişle 9.962 puanda bulunuyor. Fransa'da CAC 40 endeksi ise yüzde 0,1'lik bir kazançla 7.299 puanda seyrediyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,0940 seviyesinde bulunuyor. Avrupa'da açıklanan makroekonomik veriler, bölgedeki ekonomik aktivitenin hala yavaşladığını gösteriyor.

ECB Başkanı Lagarde'ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasalar tarafından yakından takip edileceği belirtiliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine dair beklentilere karşın, yeni haftada Çin'den gelen kötü makroekonomik veriler, piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttı.

Analiz uzmanları, bu hafta yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak büyüme verileri ile Fed Başkanı Jerome Powel'ın yapacağı açıklamaların ve Orta Doğu'dan gelen haber akışının yanı sıra ABD'de inşaat izinleri, yeni konut başlangıçları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin de takip edileceğini vurguluyor.

Etiketler