Avrupa blockchain projesi için IOTA seçildi

“Avrupa Blok Zinciri Hizmetleri Altyapısının” geliştirilmesi bir sonraki aşamaya giriyor. IOTA ikinci tura sıçradı. Dominik Schiener bize Tangle teknolojisinin neden Avrupa blok zinciri çözümünün tasarımı üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olabileceğini anlatıyor.

Avrupa blockchain projesi için IOTA seçildi

Bürokrasi, malların hareketi, merkezi olmayan kimlikler veya 'Nesnelerin İnterneti''nin azaltılması: Blockchain teknolojisi, dijitalleşmede önemli bir rol oynamaktadır. 2018'den beri AB Komisyonu, merkezi olmayan teknolojilere dayalı bir veri trafiği sistemi olan "Avrupa Blok Zinciri Hizmetleri Altyapısı" (EBSI) projesini denetlemektedir. Geliştirme aşaması 2A'ya girişle birlikte, Avrupa blok zinciri çözümü giderek daha somut hale geliyor. EBSI'yi Tangle teknolojisiyle şekillendirmede belirleyici bir rol oynayabilecek IOTA Vakfı konuyu yakından takip ettiğini dile getirdi.

 Kalan beş projeden biri olarak IOTA , ticari öncesi satın almanın 2. aşamasına geçti. Bu, IOTA Vakfı'na gelecekteki EBSI sürümleri için prototipler geliştirmesi için ek fon sağlayacaktır. IOTA teknolojisini dağıtmak için temel araştırma alanları birlikte çalışabilirlik, ölçeklenebilirlik, enerji verimliliği, güvenlik, fikir birliği, kimlik ve yönetişimdir.

IOTA Coin Yükseliyor!

IOTA'nın kurucu ortağı Dominik Schiener, IOTA ekibinin "EBSI'nin özel gereksinimlerine göre uyarlanmış" çözümler geliştirdiğini açıklıyor. Bunlar, “erişim kontrolü veya güvenilir veri paylaşımı gibi özel gereksinimleri” içerdiğini de dile getiriyor.

IOTA beyni Dominik Schiener şu açıklamalarda bulundu,

Fazın yaklaşık altı ay sürmesi bekleniyor. Bir dizi test ve prototip geliştirmeyi tamamladıktan sonra, Avrupa Komisyonu sonuçları doğrular ve sonraki 2B aşaması için en az üç proje seçer. Vakfın bir blog yazısında yazdığı gibi, bu bölüm “beklenen bir şekilde bir yıl daha sürecek” ve “çözümlerin ve saha testlerinin nihai gelişimi” ile ilgilenecek . Buna göre IOTA ekibi, önümüzdeki aylarda “EBSI altyapısına fayda sağlayabilecek yenilikleri test edecek. 

İota Coin Yorum

İota coin yorumlarını dile getiren Dominik, İota'nın gelecekte çok daha büyük bir yapı inşa etmek için çalışmalarına devam ettiğini bunun da zaman aldığını dile getirdi. Sektörün öncülerinden olmak için tüm gayretiyle çalışmalarına devam ettiğini de dile getiren Dominik, gelecekte İota'yı bir cazibe merkezi haline getireceklerinden hiç şüphe duymadıklarını ve kripto evreninin çok önemli bir parçası olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Etiketler