Artık pilav yemek zor! Bulgur fiyatı zamlandı

Hemen her evde mutlaka yapılan pilav yemek artık daha zor hale geliyor. Bulgur fiyatızamlandı.

Artık pilav yemek zor! Bulgur fiyatı zamlandı

Hemen her evde mutlaka yapılan pilav yemek artık daha zor hale geliyor. Bulgur fiyatızamlandı. 2021 yılının bitmesine kısa bir süre kala zam gelmeyen ürün kalmadı desek yeridir. Şimdi bir zam da Bulgur fiyatına geldi.

Stokculuk yapmaya izin yok!

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stokçuluk yapanlardan oldukça şikayetçi. Stokçuluk yapılan sektörlerden biri de çiğ köfte sektörü oldu. Çiğ köftenin ana malzemelerinden olan bulgur ve yağ gibi gıda malzemelerinde stokçuluk yapıldığı iddia edildi. Çiğ köfteciler de stokçuluk yapıldığından dolayı zam geleceğini dile getirdi. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan çiğ köfte üreticilere göre ekonomik değil lüks olma yolunda ilerliyor.

bulgura zam

Bulgura %30 zam

Özellikle gıda sektöründe çalışma gösteren üreticiler zamdan şikayetçi olurken tüketiciler daha da şikayetçi. Bir tüketici tarafından söylenen sözleri dikkate aldığımızda ne kadar ciddi problem olduğunu görüyoruz. Bazıları olan ürüne yok diyor, Parasını versen bile malı satamam şuan diyor, yağ, bulgur ve unda ciddi sorunlar yaşıyoruz diyen üretici ürünü eskisi gibi kolay satılmadığından dolayı dolara gelen zamların gıdayla bağdaştırılmasından oldukça şikayetçi. Tüketici de geçen ay aldığı ürünün bu ay yeniden zamlanmasından oldukça şikayetçi. Devlet tarafından bu ürünlere el atılması gerektiğini savunan tüketicilerin maaşları aynı kalsa da herşey zamlandığından dolayı ekonomik yönden zorluk çekmektedirler. Doların yükselişini bahane ederek fiyatlarını zamlandıran üreticiler dolar düşünce ürünlerin fiyatını düşürmemesi de tüketicinin gözünden kaçmıyor.