Artı Yatırım Holding, borsadan atıldı!

Artı Yatırım Holding, Borsa İstanbul kotundan çıkarıldı.

Artı Yatırım Holding, borsadan atıldı!

Artı Yatırım Holding'in, faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulması dolayısıyla Borsa İstanbul'dan çıkarılmasına kararı verildi.

2020 yılı genelinde kuruşlu seviyelerde işlem görürken 2020 Kasım ayında bir anda 17 liraya kadar yükselen, sermayesi 10 milyon lirayken öz sermayesi -1.5 milyona gerileyen, yüzde 98.99'u halka açık olan şirketin borsadan atılmasına karar verildi.

Şirketin hissesi cuma günü 6.05 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Şirketin yüzde 98.99'unun halka açık olmasından dolayı yatırımcıların ellerindeki hisselerin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Piyasada 9.899.999 adet hisse bulunuyor. Yaklaşık 60 milyon liranın ne olacağına ilişkin bir gelişme bulunmuyor.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklama şu şekilde:

''Payları Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Artı Yatırım Holding A.Ş.'nin özsermayesinin negatif olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-f maddesi ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmuş olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-d maddesi kapsamında Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir.''

Etiketler