ASELSAN'dan altına güvence geliyor!

Altın için ASELSAN'ın yerli yazılımlarının kullanılması hedefleniyor.

ASELSAN'dan altına güvence geliyor!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün ürettiği Cumhuriyet altınlarına yeni bir güvence sistemi geliyor. Piyasadaki sahte altınlara karşı alınan önlem kapsamında ASELSAN'ın yerli koruma teknolojisi kullanılacak.

ASELSAN ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Cumhuriyet altınlarında ekstra bir güvenlik duvarı geliştirilmiş olacak.

Başta Cumhuriyet altını olmak üzere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün ürettiği altınlara biyometrik koruma getirmeyi amaçlayan ASELSAN, özellikle altın kaçakçılığı ve sahte altınların önüne geçmek istiyor.

Cumhuriyet altını kapsamında atılan imzaların önümüzdeki dönemde daha da genişlemesi bekleniyor. Geliştirilecek teknolojinin madeni para ile diğer madeni nesnelerde kullanılması mümkün olacak. Bu noktada altın ve para güvenliği için yerli yazılım kullanılacak. Anlaşmanın bu yıl itibarıyla devreye sokulması planlanıyor.

Sadece Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde üretilmesini izin verilen cumhuriyet altını, sahte üretimi en çok altın türlerinden bir tanesi. Bundan dolayı da külçe altına sahip olan vatandaşlar sadece Darphanenin izni doğrultusunda üretim yapabiliyor. (AA)

SCUM Cumhuriyet Altını
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16541
Satış 16791
Değişim -107%
Son Değer 16791
En yüksek 16803
En düşük 16745
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 57.75
Satış 57.8
Değişim -0.05%
Son Değer 57.75
En yüksek 58.4
En düşük 57.35
Haftalık Değişim -1.6183%
Aylık Değişim 2.9411%
Yıllık Değişim 28.3903%
Etiketler