Aracı kurumların, döviz tavsiyeleri neler?

Fed ve enflasyon TL varlıklarda volatiliteyi artıracağa benziyor. Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 9,53 seviyelerinde işlem gördü

Aracı kurumların, döviz tavsiyeleri neler?

Gedik Yatırım forex bülteninde, “G-20 Liderler Zirvesi’nde, Biden – Erdoğan görüşmesi akabinde yapılan olumlu açıklamalar sonrası kurda dün aşağı yönlü hareketler görüldü. Yurt içinde, İSO imalat PMI 51,2 oranında açıklanarak 50 seviyesi üstünde kalmaya devam etti. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre ise perakende fiyatlar ekim ayında senelik %20,76 oranında arttı. Amerika’de ise ISM imalat PMI verisi beklentileri aşarak 60,80 düzeyinde açıklanırken, imalat PMI verisi ise beklentilerin altında 58,4 düzeyinde kuvvetli seyrini korudu. Amerika Hazine Bakanı Yellen, enflasyonun son yıllara göre yüksek olduğunu fakat bunun pandemi ile alakalı olduğunu ifade etti. Dolar/TL, bu sabah 08.30 itibariyle 9,55’li seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 94,30 seviyesinde hareket ediyor” söylendi.

İnfo Yatırım teknik bülteninde, “Haftanın ilk işlem gününde piyasalar yurt içinden gelen İmalat PMI verisini izledi. Açıklamaya göre Türkiye’de imalat satın alma yöneticileri endeksi Ekim ayında 51,2 olarak gerçekleşti. Böylelikle üst üste beşinci ayda da veri 50 seviyesinin üstünde gerçekleşti. Endekste 50 üstündeki değer büyümeye işaret ederken, 50 altındaki değer ise daralmaya işaret ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre ise dış ticaret açığı Ekim ayında yüzde 39 düştü ve 1,5 milyar dolar civarına geriledi. Yeni günde yurt içerisinden gelecek olan önemli ekonomik veri akışı bulunmuyor. Yarın ise yurt içinden gelecek olan TÜFE verisi yakından takip edilecek. Gelecek olan enflasyon verisi ile beraber TL varlıklarında volatilite bir hayli artacaktır. Haftaya 9.57 seviyelerinde başlayan USDTRY paritesi, haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü gevşemeler gerçekleştirdi. Pariteyi yeni günde teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 9,60326 – 9,68964 – 9,85049 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 9,42230 – 9,30046 – 9,20221 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” diye belirtiliyor.

Anadolu Yatırım teknik analizinde de, “Dolar/TL kuru dünkü işlemlerde 9,48 – 9,60 aralığında hareket etti. Türk Lirası haftaya değer kazanarak başladı. Teknik olarak 5 günlük AO (9,54) altında kalmasıyla kurda aşağı yönlü fiyatlamaların devamını izleyebiliriz. Kısa vadeli destek noktaları 9,45 – 9,40 izlenmelidir. 22 günlük AO 9,37’de bulunuyor. Dün Amerika tarafında ISM imalat PMI 60,8 ile beklentilerin üstünde gerçekleşirken, yurt içerisinde imalat PMI 51,20 ile pozitif tarafta kalmaya devam etti. Perşembe günü Fed toplantısı kurun yönü açısından belirleyici olacak. Varlık alım programı hakkındaki gelişmeler ve toplantı sonrası Fed Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek. Yurtiçinde yarın TÜFE oranları açıklanacak” deniliyor.

Etiketler