Araç sahipleri müjde! MTV indirimi yolda

Motorlu Taşıtlar Vergisi yani bilinen kısa adıyla MTV ile ilgili araç sahiplerini ilgilendiren bir müjde geldi. Araç sahipleri müjde! MTV İndirimi yolda dedikoduları gerçek mi oluyor?

Araç sahipleri müjde! MTV indirimi yolda

Motorlu Taşıtlar Vergisi yani bilinen kısa adıyla MTV ile ilgili araç sahiplerini ilgilendiren bir müjde geldi. Araç sahipleri müjde! MTV İndirimi yolda dedikoduları gerçek mi oluyor? 2022 yılı kapsamında değerleme oranı bildiğiniz gibi %36 olarak belirlenmişti. Fakat Cumhurbaşkanı tarafından 2022 MTV artışlarını %36 olarak değil de enflasyona yakın bir rakam olması ön görülmektedir. İşte, detaylar…

Araba sahiplerini yakından ilgilendiren MTV konusunda yeni bir beklenti oluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da beklenen orandan daha az uygulanması için yetki kullanacağı belirlenmektedir. Yılbaşının gelmesiyle beraber %36,2 oranında artması gereken MTV’nin resmi enflasyon kadar uygulanması beklenmekte.

MTV İndirimi mi geliyor?

MTV indirimi

Motorlu Taşıtlar Vergisinde %36,2’lik artış yerine enflasyon oranı %21 seviyesinde artış olacağı ifade edilmektedir. Edinilen son bilgiye göre yaşanan sorunlar ve enflasyon sebebiyle fiyat artışının vatandaşta yarattığı sıkıntıyı azaltmak için bazı formüller arıyor. MTV İndirimi kısa sürede gelmesi bekleniyor. Araç sahiplerine müjde verilecek gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplumun büyük kesimini ilgilendiren MTV ile ilgili artış konusunda bu yıl da indirim yetkisini kullanacağı öne sürüldü. İndirimle ilgili kararın yıl sonuna kadar açıklanması gerektiği belirlense de konuyla alakalı henüz net bir açıklama gelmedi. MTV indirimiyle ilgili yeni açıklama geldiği takdirde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.