Apple’a gelen talep arttıkça fiyatlar uçmaya devam ediyor

Apple hisselerinde üreticilerine gelen taleplerin rekor seviyelere ulaşmasının ardından hisse fiyatları da rekor tazelenmeye devam ediyor.

Apple’a gelen talep arttıkça fiyatlar uçmaya devam ediyor

Geçen hafta 145.74 seviyesini test eden AAPL, bu hafta da olumlu seyrini devam ettiriyor ve rekor kapanışlar tazeliyor.
Apple,  Bloomberg'in şirketin bu sene tedarikçilerden 90 000 000 iPhone talep aldığını haberinin ardından, geride bıraktığımız hafta yükselmiş ve son 1 senede gördüğü en yüksek seviyesini test etmişti.

Habere göre, bir Apple cihazının ilk piyasaya sürüldüğü andan yıl sonuna kadar aldığı sipariş genelde 75 000 000 adet civarındaydı. Daha yüksek siparişlerin verilmesi, teknoloji devi Apple'nin COVID-19 aşılarının piyasaya sürülmesinden bu yana ilk iPhone lansmanı olacağı düşünüldüğünde, Mac ve iPad üreticisinin iPhone'lara olan talebin artmasını beklediğini gösteriyor.

Aynı zamanda, pek çok tüketicinin artık telefonlarda aradığı kritik bir özellik olan 5G'li ikinci iPhone seti olacak ve bu daha fazla operatör hizmeti de demek oluyor. Ayrıca  şirketin mevcut tüm modellerde güncellemeler planladığı biliniyor. Bu güncellemelerin ve lansmanın Eylül ayında yapılması bekleniyor. Apple hizmetlerinin sürekliliğinin tartışıldığı düşünüldüğü zaman tüm modellerde güncellemeler planlaması Apple tercih eden insan saysındaki artışa neden olmuş gibi duruyor.

Etiketler