AÖF yaz okulu sınavları online olacak mı?

Milyonlarca öğrenci Açıköğretim yaz okulu sınavları online mı yapılacak yanıtının cevabını arıyor. İlk karar yüz yüze yapılması yönünde gelse de YÖK'ün yaz okulları için online eğitim kararından düzeltmesinden sonra AÖF'nin de benzer kararı bekleniyor.

AÖF yaz okulu sınavları online olacak mı?

Açıköğretim Fakültesi 2020/2021 Eğitim dönemi yaz okulu sınavı online mı yapılacağı konusunda milyonlarca öğrenci yanıt arayışında. Açıköğretim yaz okulu sınavları 4 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Açıköğretim yaz okulu sınavları online olarak mı yapılacak sorusuna henüz net bir yanıt alınmış değil.

AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak sorusuyla ilgili yanıtları içeren son gelişmelere bakalım.YKS, LGS, ALES, KPSS gibi milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınavların yüzyüze yapılmasıyla birlikte YÖK, yaz okulu eğitimlerinin yüz yüze yapılacağını açıklamıştı. Ancak YÖK daha sonra bu kararı bozdu ve yaz okulunda eğitimlerin yine online devam edeceği kararını açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) son açıklamalarında eğitimde yüz yüze dönemin başlayacağı tarih olarak 2021/2022 eğitim öğretim dönemine işaret ederek yaz okullarında eğitimlerin son 1 buçuk yılda olduğu gibi online yapılacağını belirtti.

AÖF'den ilk yaz okulu açıklamasında sınav 4 Eylül'de yüz yüze demişti

YÖK'ün yaz okulları için online eğitim kararı alırken AÖF'nin de benzer bir adımı atması bekleniyor. Şuana kadar elimizdeki mevcut resmi tek açıklama AÖF'nin 21 Haziran'da resmi site üzerinden yapmış olduğu yazılı duyuru. AÖF, "2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Kayıt ve Sınav tarihleri" başlıklı duyurusunda yaz okulu sınav tarihini 4 Eylül 2021 olarak açıklamış ve sınavların yüz yüze yapılmasını planladıklarını açıklamıştı.

Açıköğretim yaz okulu sınavları online mı yapılacak sorusuna yanıt niteliği taşıyacak bu açıklamanın da önümüzdeki günlerde açıklanması muhtemel.. Milyonlarca öğrenci AÖF kayıt yenileme dönemine girerken yaz okullarına ilişkin online mı yüz yüze mi yapılacağının netleşmesini bekliyor.

AÖF sınavları 3 dönemdir online olarak yapılıyor

Bilindiği üzere AÖF, 9 Temmuz 2021'de bahar dönemi sona eren 2020/2021 eğitim döneminde pandemi tedbirleri kapsamında sınavlarını online ortamda gerçekleştirmişti. AÖF, 2019/2020 döneminde de sınavlarını online ortamda yapılıyordu.

AÖF yaz okulu açıklaması (21 Haziran 2021): 

AÖF'nin açıköğretim yaz okulu sınavlarına ilişkin 21 Haziran 2021 tarihli mevcut son kararı şöyle: 

"Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt ve sınav tarihlerinde güncelleme yapılmıştır. Buna göre, 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarının 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılması planlanmaktadır."

YÖK'ten bir hafta arayla iki yaz okulu açıklaması

7 Temmuz: Yaz okulları için uzaktan eğitim önerisi kabul edilmediğine yönelik Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) açıklaması şöyle:

“Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 yaz okulu eğitiminin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması teklifleri 07.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş olup 2020-2021 yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması uygun görülmemiştir.”

YÖK tarafından önceki açıklaması üzerine 13 Temmuz'da şu açıklamayı yaptı:

“13.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; yükseköğretim kurumlarımız tarafından yaz öğretimi akademik takvimin belirlenerek ilan edildiği ve bazı üniversitelerde yaz öğretimi eğitimlerinin başlamış olduğu dikkate alınarak 07.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan yaz öğretimi eğitimlerinin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmaması hususundaki kararın bu seneye mahsus olarak uygulanmaması, 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz öğretiminden itibaren uygulanmaya başlanması uygun görülmüştür.”