Antalya'da yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 52 arttı

Turizm şehri Antalya'da mart ayında yabancıya konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52'lik artışla 889 olarak gerçekleşti.

Antalya'da yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 52 arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yabancıya konut satışı verilerinde Antalya'nın ülke genelinde öne çıkmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye genelinde yabancıya satılan 5 konuttan birisinin Antalya'da olduğunu aktaran Çetin, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde mart ayında yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 40 arttı ve 4 bin 248 oldu. Bunun 889'u Antalya şehrinde gerçekleşti. Antalya'da yabancıya konut satışı ise yüzde 52'lik bir artış yaşadı. Yabancıya konut satışında İstanbul'un ardından ikinci sıradaki şehrimizin cazibesi, salgın sürecinde de konut yatırımı yapmak, Antalya'da yaşamak isteyen yabancıları çekti."

Antalya'da konut satışı verileri yükseldiğinde insanların akıllarına artan beton miktarı gelmemesi gerektiğini söyleyen Çetin,modern ve estetik tasarımlarla öne çıkan, zengin sosyal imkanlar sunan, doğal çevreye saygılı yaşam alanları gelmesi gerektiğini vurguladı. "Kentin tüm paydaşları olarak bu bilinçle hareket edersek güzel Antalya, dünyanın en gözde merkezlerinden birisi olmaya ve cazibesiyle fark yaratmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Etiketler