Antalya ve Mersin'deki seralar hava muhalefeti nedeniyle zarar gördü

Sabahın erken saatlerinde Antalya’dan üzücü bir haber geldi. Sel suları ve hortum nedeniyle seralar zarar görürken; Mersin'de ise zirai don seralardaki ürünleri vurdu.

Antalya ve Mersin'deki seralar hava muhalefeti nedeniyle zarar gördü

Sabahın erken saatlerinde Antalya’dan üzücü bir haber geldi. Sel suları ve hortum nedeniyle seralar zarar görürken; Mersin'de ise zirai don seralardaki ürünleri vurdu.

Beş Gündür Devam Eden Yağış Tarım Alanlarını Etkiledi

Antalya’da beş gündür etkisini sürdüren yağış tarım alanlarını etkiledi.

Serik ve Manavgat ilçelerinde etkisini gösteren fırtınalı ve yağışlı hava nedeniyle, Köprüçay ve Manavgat ırmakları ile Karpuzçay Deresi taştı. Su taşkınının ardından ise çok sayıda sera ve narenciye bahçesini su bastı.

Özellikle Serik ilçesindeki derelerin taşması sonucu çevredeki seralar göle döndü. Kadriye Mahallesi ve Eminceler Mahallesinde kurulu olan 55 dekarlık çilek serası ise şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle sular altında kaldı. Suyun bir miktar çekilmesine rağmen çiçekler hala çamur altındaydı.

Kaynk: Bloomberg HT

Çıkan Hortum Seralara Zarar Verdi

Tüm bu sel taşkınlarının yanında, Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesinden geçen hortumdan da çok sayıda sera zarar gördü. Seraları yüksek oranda etkileyen hortumun da ardından seraların naylonları yırtıldı ve sera demirleri zarar gördü. Bükülen sera demirleri artan yağışla birlikte çöktü.

Alanya ve Konyaaltı'da Yağıştan Etkilendi

Alanya'da da aşırı yağış nedeniyle çeşitli seralar ve tarım arazileri su altında kaldı.

Konyaaltı ilçesinin Hacısekililer Mahallesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle de bazı seralar hasar görürken, bazı bahçelerdeki meyve ağaçları zarar gördü.

Mersin'i Zirai Don Vurdu

Bir diğer olumsuz haber de Mersin'den geldi. Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışının, kıyı kesimlerinde ise yağmurun etkisiyle Mersin'de zirai don yaşandı.

Sabaha karşı hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşen zirai don seraları etkiledi. Mersin'deki zirai don nedeniyle; seralardaki muz, kabak, domates, biber ve salatalık zarar gördü.

Merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde yoğun bir şekilde bulunan seraların çiftçileri, hasadına yeni başladıkları kabak, biber, domates, patlıcan, salatalık gibi sebzelerin zarar gördüğünü bildirdi. Özellikle yeşillikler ve muz, eksi 6-7 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle zarar gördü.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Seralarda İnceleme Başlattı

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince seralarda inceleme başlatıldı.

BirBorsa / Ayşete Yavaş

Etiketler
Yorumlar