Analistler BİST-100 endeksinden nasıl bir başlangıç bekliyor?

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre BİST-100 Endeksinden nasıl bir açılış bekleniyor?

Analistler BİST-100 endeksinden nasıl bir başlangıç bekliyor?

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Şeker Yatırım/Teknik Bülten:

''Güne satıcılı başlangıç yapan endeks kontratı kar satışlarını güçlendirerek günü %2,55 düşüşle 1.949,50’den (uzlaşma) kapattı. Endeks kontratı akşam seansını 1.455,50’den kapattı. Afrika’da ortaya çıkan yeni Covid-19 varyantının çok tehlikeli olduğunun açıklanmasıyla piyasalarda riskten kaçınma eğilimi başladı.

Yurtdışı Majör borsalar haftanın son gününü %2-5 arasında değişen sert satışlarla kapatırken, endeks yurtdışına paralel uzun süre sonra güçlü kar satışlarıyla karşılaştı. TL’de değer kayıpları ve güçlü negatif ayrışma faiz indirimi tartışmalarıyla devam ederken, TL haftayı %10 üzeri sert değer kaybı ile tamamladı. VIX endeksi haftayı 28 seviyesi üzerinde kapattı. Bu görünüm riskten kaçınma eğiliminin riskten kaçışa dönüşebileceğine ve yurtdışı borsalarda satış baskısının devam edebileceğine işaret ediyor.

Endekste tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak değerlendirilerek kar satışlarının devam etmesi beklenir. Ancak olası düşüşlerin belli seviyelerde orta vadeli için yeni alım fırsatı olarak değerlendirilerek yükseliş trendinin korunması beklenmektedir. Global tarafta yeni Afrika varyantına ilişkin haber akışı ve takip edilecek. DSO’nün Omicron varyantının daha hızlı yayıldığına dair net kanıt olmadığını açıklaması sonrası piyasalar biraz yatışmış görünüyor.

BIST Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya gecikmeli olarak güçlü satıcılı başladı. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, tepki yükselişleri devam etse de kar satışı fırsatı olacağını ve kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler