Altının baskılanmasının sebebi Avrupa

Altın maliyetleri, Euro bölgesi enflasyon verisinin açıklanmasından sonra ECB politika yapıcılarının varlık alım programının azaltılmasına dair yorumlarıyla durağanlaştı.

Altının baskılanmasının sebebi Avrupa

Altın, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcılarının varlık alım programlarıyla ilgili şahin yorumları sonrasında yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki düşüşle beraber hafif geriledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann, Avrupa Merkez Bankası'nın kriz teşviklerini azaltarak 10 senenin zirvesine ulaşan enflasyona odaklanmaya başlaması gerektiğini söylemişti.

ONS Altın

Powell’ın güvercin konuşması sonrasında piyasalarda oluşan iyimser havayla beraber haftaya 1.820 dolar dolayında başlayan ons altın, hisse piyasalarının pazartesi günü rekor kırmasından sonra hafif bir düşüş kaydetmişti. ECB politika yapıcılarının varlık alımı mesajları sonrasında yatay bir seyir izleyen ons altın çarşamba günü 1.814 dolar düzeyinde işlem görüyor.

Altının baskılanmasının sebebi Avrupa - Resim : 1

Gram Altın

Geçen hafta Jackson Hole sempozyumu bundan önce dolar/TL ve global altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte 480 TL seviyesine kadar inen gram altın, toplantı sonrasında dolar kurunun zayıflamasına rağmen global altın fiyatlarındaki yükselişle pazartesi günü yatay bir seyir izlemişti. Gram altın, dolar kurundaki düşüşün devam etmesiyle beraber çarşamba günü 485 TL’ye geriledi.

Altının baskılanmasının sebebi Avrupa - Resim : 2

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

EURGLD Külçe Altın (Euro)
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 71761
Satış 71799
Değişim -282%
Son Değer 71799
En yüksek 71942
En düşük 71672
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler