Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları yükselecek!

Altın piyasasıyla ilgili araştırmalar haftanın son gününde de araştırılmaya başlandı. Konuyla alakalı başarılı ekonomist Tunç Şatıroğlu tarafından altın fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları yükselecek!

Altın piyasası son zamanlarda dalgalı ilerlemeye devam ediyor. Özellikle piyasa şartlarında altın fiyatlarının yükseliş gösterip göstermeyeceği de araştırılmaya başlandı. Altın yatırımcılarının merakını giderecek olan altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğiyle ilgili değerlendirme yapan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu’nun açıklamaları sonrası altın fiyatları düşer mi yoksa yükselir mi? Altın yatırımcısının arama motorları üzerinde en çok araştırdığı konulardan olan bu konuya açıklık getirdi.

Altın fiyatları Aralık ayında yükselecek!

Altın fiyatları

Altın fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan başarılı ekonomist Tunç Şatıroğlu tarafından:

"Altın çok baskılanıyor ve bunu artık görmemiz gerekiyor. Ons altında benim 2.250 dolar ve üzeri şeklindeki hedefimde bir değişiklik yok. Sadece bunun zamanını bilemiyoruz ve hak ettiği yerler de oralar. FED’in agresif davranması altın fiyatlarını baskılıyor. 2 Kasım’da FED faiz kararı, 8 Kasım’a ABD seçimleri ve 10 Kasım’da da enflasyon verileri var. Ben bunlardan en az birisinde veya ikisinde altın fiyatlarının yükseleceğini tahmin ediyorum.

Altın fiyatlarında kasım ayında bir dip görebiliriz. Ancak Aralık ayında yükselişler olacaktır. Altın yatırımı olan satmasın, mutlaka yükselecektir. Altın fiyatları bugün yatay ve halen daha kritik bölgelerde. Ancak bunun geri dönüşü mümkün. Altın fiyatlarında bir yükseliş potansiyeli var. Bu yükseliş de eninde sonunda elbette olacaktır. Sonsuza kadar altın piyasasını baskılayamazsınız veya manipüle edemezsiniz. Hatta bugün manipülasyon yapanlar yarın altın fiyatlarının yükselmesi için ekstra çaba gösterecekler.” şeklinde konuştu.