Altından Yeni Rekor! 2022'de Altın Fiyatları Ne Olacak?

Altın fiyatlarını takip eden yatırımcı kitlesi giderek artıyor. Tüm zamanlarda en çok işlem yapılan enstrümanlardan biri olan altının 2022 yılında yeni rekorlara imza atması bekleniyor!

Altından Yeni Rekor! 2022'de Altın Fiyatları Ne Olacak?

Piyasanın önemli kuruluşlarından biri olarak görülen Street Global analistlerine göre, altın yatırımı yapan insan sayısında 2022 yılında ciddi bir artış olacak. Bunun nedeni olarak ise FED faiz artırımı kararlarının geleceği öngörüsü. FED faiz kararlarının tek başına altın fiyatlarına etki etmeyeceğini düşünen Milling, 2022 yılında uzun vadeli yükseliş trendine yeni bir boyut katmaya hazırlanıyor.

Altın Fiyatları ve 2022 Tahmini?

State Street Global Advisior baş analisti George Milling-Stanley, altın fiyatları ile ilgili şok eden bir demeç verdi! 

Altının henüz yeni girdiğimiz 2022 yılının ilk başlarında Ons / Dolar fiyatının 1800 ile 2000 dolar bandına sıkışacağına yüzde 50 ihtimalle inanıyor. Bununla birlikte altın fiyatlarının olası bir 2000 ons / dolar üzerine atmasının ardından yeni rekorlar kıracağını ve yükselişin devam edeceği ihtimaline ise yüzde 30 olarak değerlendirmiş durumda. 

Altın fiyatları anlık olarak olmasa bile 2022 yılına yayılarak 2000 ons üzerinde kaldığı sürece yükselişine devam edeceğini öngörüyor. Altının ONS fiyatının ise 2000 dolar bandını geçtikten sonra önünün çok açık olduğunu ve engellerin çok zayıf olacağına inandığını ekliyor. 

FED faiz kararı ne olursa olsun altının fiyatının rekorlar kırmaya hazırlandığını dile getiren Milling, altın fiyatları düşecek mi? sorusu üzerine böyle bir ihtimalin elbette olduğunu ve yaklaşık yüzde 20 gibi bir orana sahip olduğunu dile getiriyor. Bu düşüşün ise 1600 ile 1800 bandı arasında sınırlı kalacağına inanıyor.

FED Faiz Kararı 

FED faiz kararı yatırımcıları korkutmamalı diyen Milling, para politikasının 2022 yılında değişime gideceğini fakat bu değişimin her ne olursa olsun altın fiyatlarını o kadar da etkilemeyeceğini düşünüyor. Federal Rezerv, aylık olarak yaptığı toplantılarda tahvil alımlarını Mart ayı gibi sonlandıracağını ve 2022 yılında 3 kez faiz artırımı kararı alabileceğinin sinyallerini 2021 yılının son toplantısında vermişti.

FED toplantılarında genel itibariyle verilen sinyallerin uygulandığı tüm dünya tarafından biliniyor. Bununla birlikte Fed faiz artırım politikasını 2015 ve 2019 yıllarında tam 9 kez uygulamış bu dönemde altın fiyatları da yüzde 35 gibi bir seviyede yükseltmişti.

2004 ve 2005 yıllarını hatırlatan Milling, bu dönemde faizin tam 17 kat artış gösterdiğini ve bu artışların altın fiyatına yüzde 70 oranında yükseliş sağladığını tekrar tekrar vurguladı. Milling konu ile ilgili görüşlerini, “Yatırımcılar nominal politika oranlarının ötesine bakmalı ve reel faiz oranları ve/veya altın fiyatı hareketini etkileyebilecek altın piyasasının arz ve talep dinamikleri gibi diğer faktörleri incelemeli” olarak devam ettirdi.

FED Toplantısından Korkmayın!

Milling-Stanley, yatırımcıların FED'in para politikası ile ilgili duruşunu ise daha geniş bir açıdan incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Enflasyonun 2022 senesinde de yükselişini sürdürmesini bekleyen Milling, ''reel faiz oranları negatif bölgede kalacak'' dedi.

Milling-Stanley, FED Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonla mücadele için para politikası konusunda piyasa beklentisinden daha büyük kararlar almasını ise beklemiyor. FED'in önümüzdeki yıl faiz oranlarını sadece iki kez artıracağını tahmin ettiğini, bu da mevcut piyasa tahminlerinin altında bir tahmin olduğunu da sözlerine ekledi.

altın fiyatları

Altın Fiyatları Yükselecek Mi?

Milling'e göre FED'in faiz oranlarını yükseltmesi, ekonomik büyümeyi ve konut piyasası gibi önemli doğrudan negatif anlamda etkileyecek. Analist, “Bu, Federal Rezerv’in önümüzdeki yıl yapmak isteyeceği son şey. Federal Rezerv’in enflasyonu %3 ile %6 arasında tölere edeceğini düşünüyorum” dedi.

Alış 2424.323
Satış 2424.689
Değişim -5.431%
Son Değer 2424.689
En yüksek 2442
En düşük 2415.638
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler