Altın'da teknik görünüm ne durumda?

Altın'da durdurulamaz yükseliş devam ediyor. Peki altının teknik görünümü ne durumda.

Altın'da teknik görünüm ne durumda?

Uluslararası piyasalarda spot altın, borsa yatırım fonlarından gelen talep ile 4 ayın en yüksek seviyelerinde, 1875 dolar direncinin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Fed yetkililerinin arka arkaya gelen enflasyon beklentilerinin düşük olacağı yönünde açıklamaları piyasadaki büyük şirketlerin hisselerinde genele yaygın bir yükseliş eğilimi getirdi ve altında yukarı yönlü hareketi baskıladı ve hatta durdurdu. Altın için kritik destek 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1845 dolar/ons seviyesi. 

Gram altının haberin yazıldığı TSİ 13:30 saatinde fiyatı 509 TL'den işlem görüyor. 

Enflasyon endişelerinin arttığı bu dönemde fiyat artışlarının çok sert yaşandığı ve her olumlu formasyonun hızlı şekilde çalışırken ilk sert direncini 510 TL'de bulan Altın / TL'de eğer 510 TL eşiği geçilemezse geri çekilme 484 seviyelerinde var olan sert desteğine kadar geri çekilebilir.

Daha önce belirttiğimiz Bayrak (flag) formasonu hedefi olan 531 TL fiyatlarına gidebilmesi için sıralı olarak 510 - 520 seviyelerini yüksek hacimle geçmesi şart.

Altın / TL'de destek direnç seviyeleri sıralı olarak şöyle:

Destekler 499 - 484 - 470
Dirençler 510- 520- 531

Altın'da teknik görünüm ne durumda? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler