Altında gelgitler devam ediyor!

Gram altında yaşanan rallinin hemen ardından tekrar düşüşe geçmesi altın yatırımcılarını korkuttu.

Altında gelgitler devam ediyor!

Altının gram fiyatının yukarı yönlü bir ralli yapmasının sebebi hem dolar paritesindeki yükseliş hemde ons tarafındaki yükselişten kaynaklıydı uluslararası piyasada düşüşe geçtikten sonra ülkemizde gram altın fiyatındaki yükseliş neredeyse ''suni'' denilebilecek bir yükselişti. 

Doların gevşemesinin hemen arından altında da son 4 gündür yaşanan irili ufaklı düşüşler yaşamaya devam ediyor. Altının gram fiyatı haberin yapıldığı 17:30 saatinde 514,30 TL'den işlem görüyor. 

Altın'a yönelen insan sayısındaki artışın nedeni genelde parasını enflasyona karşı korumak isteyen yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen paritelerin başnda geliyor. 

Ons altındaki düşüş dolaylı yoldan gram altın fiyatlarını da çok ciddi etkiliyor gibi görünsede yurt dışı altın piyasalarına ayak uydurmamız için öncelikli olarak dolar fiyatının sabit kalması ile ilgili.

Dolarda yaşanan sert yükselişin ardından altında yurt dışı piyasalarında düşüş bile olsa altının yurt içindeki fiyatlarını etkilemedi aksine düşüş yaşamaya devam etti. Doların düşüşü ile birlikte yurt dışından 3 gün sonra düşüş yaşamaya başlayan altında şu an için büyük bir geri çekilme gözükmüyor trend dibinden bile uzak olan altın için 506 desteği kırılmadıkça trend bozulmuş demek doğru olmaz.

Gram altında destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler: 506 - 485 - 467 - 449
Dirençler 530 - 540 - 561 - 588

Altında gelgitler devam ediyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler