Citi, Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybetmesini bekliyor

Citi, Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybı yaşamasının muhtemel olduğunu bildirdi.

Citi, Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybetmesini bekliyor

Citi tarafından yayınlanan raporda, orta vadede daha yüksek enflasyon görülmesi potansiyelinin olduğu belirtilirken, doların yurt içi arzındaki dalgalanma sebebiyle Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybı yaşamasının muhtemel olduğu bildirildi.

Citi, Türk Lirası'nda değer kaybı beklentisinin olduğunu ve bu kapsamda model portföyünde dolar/TL paritesinde uzun pozisyon oranını yüzde 1'den yüzde 2'ye çıkardığını aktardı.

Commmerzbank da bugün yayınladığı raporda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamalarda tavrını açıkça faiz indirimi yönünde koymasının ardından Türk Lirası'nın rekor seviyelere düştüğünü belirtti.

Commerzbank analisti Esther Reichet, Erdoğan'ın Türkiye'deki ekonomik problemlerin yeni bir TL krizine neden olsa bile düşük faiz ile çözülebileceğine yönelik inancını dünkü röportaj ile yinelediğini aktardı ve "Dolar/TL paritesi için sembolik olarak ortaya koyduğumuz 10,00 projeksiyonu daha kolay ulaşılabilir hale geldi." dedi.

Muhammed El Erian, TL'deki düşüşü değerlendirdi

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşlarından biri olan Allianz'ın Danışmanı Muhammed El Erian, Türk Lirası'nda yaşanan hareketi değerlendirdi.

Erian, "Türk Lirası yeni bir keskin düşüş ve dolardaki rekor seviye ile haberlere konu oluyor. Pek çok kişi bu harekete sebep olarak merkez bankası politikası konusunda yeniden oluşan belirsizliği işaret ediyor." yorumunda bulundu.

Erian Türkiye'de döviz bazında gelir zorluklarını da takip etmek gerektiğini vurguladı. Bunlara örnek olarak turizm gelirlerinde belirsizlik ve petrol fiyatlarında yükselişle artan ithalat faturasını gösterdi.

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler