Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılar için açıklama: Fırsatı kaçırmayın!

Altın fiyatlarının yükselmesi üzerine açıklamalarda bulunan altın ve para piyasası üzerine uzmanlaşmış olan İslam Memiş, değerli metalin an itibarıyla ucuz olduğunu belirtti. Bu durumun yatırımcılar için iyi bir fırsat olabileceğini ifade etti. İşte İslam Memiş’in analizleri…

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılar için açıklama: Fırsatı kaçırmayın!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) 75 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirmesiyle beraber sarsılan piyasalar düşüş yaşadılar. Ancak bu genel atmosferde yaşanan bu düşüşe karşılık altın giderek yükseliyor.


Altındaki yükseliş! 1. 770 dolara kadar yükseldi!

Altın son iki hafta içerisinde iyi bir yükseliş yakalayarak 14 Temmuz’da 1. 730 dolardan, 15 Temmuz’da 1. 710 dolara yükseldi. Daha sonra 21 Temmuz itibarıyla da 1. 689 dolara kadar gerileyen altın, 22 Temmuz’da tekrara 1. 735 dolara yükselerek bir artış izledi. Bugün ise 1. 770 dolara gelerek büyük bir artış yakalamış odu.


Artışın arkasında ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım hızını yavaşlatabileceğine duyulan inanç yatıyor!

Altının yakaladığı bu artışın sebebi olarak ise ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının hızını yavaşlatabileceğine yönelik olan güven olarak görülüyor. Bu güven sayesinde altında haftalık bir artış izlenmiş oldu. Böylece üç haftadan fazla bir süreye oranla en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Uzman İslam Memiş ise ABD Merkez Bankası’nın 2023 senesinde faiz indirimlerine gidebileceğini ifade etti.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılar için açıklama: Fırsatı kaçırmayın!
2023, 2022 yılının tam tersi olabilir!

 Memiş, 2023 yılı itibarıyla 2022’de yaşanan gelişmelerin tam tersinin yaşanabileceğini belirtti. ABD Merkez Bankası’nın faiz yükselterek enflasyonu durduramayacağını anlamasının bu durumda büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.


Alımlar için Ağustos ayı son fırsat olabilir!

İslam Memiş, gram altının 2022 yılı itibarıyla 785 TL’den satışa sunulduğunu, fakat bugün itibarıyla hem bankada hem de Kapalı Çarşı’da 1. 015 TL seviyesinde satıldığını belirtti. Bu anlamda altında yaşanan değer artışı göze çarptı.


Yıl sonuna kadar 1. 450 TL’yi görecek!

İslam Memiş, altının 2022 yıl sonuna kadar 1. 450 TL seviyesine yükselebileceğine dikkat çekti. Gram altının arkasındaki destek olarak ise doları gördüğünü ifade eden Memiş, bu sebeple, gram altını takip eden yatırımcıların aynı zamanda doları da takip etmelerinin zorunlu olduğunu belirtti. Ayrıca makas aralığına da dikkat çeken Memiş, 1. 000 TL’nin altına gerçekleşebilecek potansiyel sarkmaların da son bir şans doğuracağını ifade etti.