Altın ve Bitcoin için beklenen zaman geldi

Büyük para birimi olarak beklenen bitcoin ve altın için bugün son derece önemli bir gün olacaktır. İşte beklentiler ve aynı zamanda bugün olacaklar..

Altın ve Bitcoin için beklenen zaman geldi

Enflasyonda hızlı bir şekilde yükselme meydana geliyor. Bunun yanı sıra durgunluk riski ve faiz artışları da son zamanda gündemden düşmüyor. Analist phill carın yapmış olduğu açıklamaya göre; enflasyonda meydana gelen değişimler, faiz artışları ve durguluk riski 2022 nin sonuna kadar bu şekilde devam edecek. İngiltere merkez bankası ise bugün bir toplantıya girecek. Bu toplantı para birimi toplantısı ve toplantıda ne olacağı merak ediliyor. Bu toplantıda sarsıcı ve aynı zamanda hareketlendirici olayların yaşanılacağı bekleniyor. BeEnin ise Fezin adımlarından gitmesi ve faizin ise artış göstermesi bekleniyor. Eğer bu düşünce gerçeğe dönüşür ise 1995 senesinden bu yana ilk defa faizlerde artış meydana gelmesi görülecektir.

İngiltere merkez bankası tarafından gerçekleştirilecek olan toplantıda faiz oranlarının %50 oranında artış gösterileceği beklenmekte. Eğer böyle bir durum söz konusu olur ise faiz oranları 1,75 e çıkacaktır. Faiz oranları yükselir ise de 27 senenin en büyük faiz artışının gerçekleşeceği öngörülüyor. Banka ise enflasyon ile mücadele etmeye çalışıyor.  Bu konu ise bir çok kişinin paniğe kapılmasına sebep oluyor.Enerji, giyim, konut, yakıt ve gıda fiyatlarında her yerde hızlı bir şekilde artışlar meydana gelmektedir. Bu nedenle de ekim ve kasım ayına kadar enflasyon oranının %12den fazla olabileceği söyleniyor. Bu konu ise bir çok kişinin paniğe kapılmasına sebep oluyor.

Bitcoin ve altın için beklenen zaman geldi


FED ve aynı zamanda ABD 2 ay içerisinde faiz miktarlarını toplamda 200 baz puan artış yapmıştır. Birleşik krallık merkez bankasının ise bu nedenle de artış yapabileceği söylenmektedir.


Küresel ekonomiye merkez bankalarının etkisi

Faiz miktarlarının artış göstermesi için Avrupa merkez bankası geçtiğimiz aya kadar bekleyişini sürdürdü. Fakat beklenen olmadı ve artış beklenenin altında seyretti. Yapılan analiste göre ise; küresel ekonominin durgunlaşması ve aynı zamanda faiz artışı için bir adım daha öne çıkması bekleniyor.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler