Altın Uzmanından Bomba Tahmin! Altında Riskler Artıyor

Yeni yılın ikinci işlem gününde altının ONS değeri 1800 üzerinde kalmaya devam ediyor. Altın alanında uzmanlığı ile bilinen analist Ross J Burland’a göre, altın şu ​​anda teknik analize göre 1.850 dolarlık bir test için yolda.

Altın Uzmanından Bomba Tahmin! Altında Riskler Artıyor

Asya-Pasifik bölgelerindeki büyük borsaların tatil dolayısı ile kapalı olması ve büyük hareketlerin olmaması piyasaların cansız kalmasına neden oluyor.

Omicron varyantının tüm dünyayı sarması ile birlikte altına olan talep giderek artış gösteriyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinde günlük vaka sayıları rekor seviyeye yaklaşırken, vakaların tüm dünyayı etkisi altına alması durumunda tekrardan kapanmaların olma ihtimali altını giderek daha güçlü hale getiriyor. 

Bununla birlikte, Amerikan Dolar Endeksi (DXY) son 30 günün en dip seviyesi olan 95,60 dolayında toparlanma sinyalleri üretmeye devam ediyor. Bu da altın alıcılarını birkaç gündür altın alımlarında hızlandırmaya sevk ediyor.

4,775 seviyesine yakınlarda bir gün için yüzde 0,35 artışla nispeten güçlü durmaya devam ediyor. Öte yandan Aralık ayı Amerika Markit İmalat PMI’sinin son verileri altın fiyatlarına ilişkin bir miktar ipucu sunmaya başladı. Ancak Cuma günkü Amerika Tarım Dışı İstihdam Bordrolarına (NFP) büyük önem verileceği açık.

altın fiyatları

Altın, dolardaki güç kaybından ve kuvvetli global hisse senetlerinden fayda sağlarken, reel faizlerde artış görülmedi. Bununla beraber Ross J Burland’a göre, herhangi bir yeni marjinal şahin gelişmenin yokluğunda, altın buradan bir sonraki teknik varoluş katmanının ötesinde çok daha yüksek mesafeye çıkmak için mücadele edebilir...

FED Altını Düşürebilir!

Faiz kararlarının alınması ile birlikte doların değer kazanması kaçınılmaz olarak görülüyor. Bu da güvenli liman yatırımcısı altın severler için giderek zorlayıcı bir etken olarak görülmeye devam edecek. 

Bu anlamda, bu hafta, Fed’in büyük oranda daha fazla doları korumak için takınacağı tavır ile tapering hızını ikiye katlama hamlesinden sonra Federal Açık Piyasa Komitesi’nin tutanaklarını açıklayacak.

Yatırımcılar, tutanaklarda 2022’nin ilk çeyreğinde Fed’in ne kadar şahin ne kadar kartal durumunda olacağına dair ipuçları arayacaklar ve bu ipuçları altının ONS fiyatına doğrudan etki edecek. 

Alış 2424.323
Satış 2424.689
Değişim -5.431%
Son Değer 2424.689
En yüksek 2442
En düşük 2415.638
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler