Altın günü yapmak eskisi kadar kolay olmayacağa benziyor!

Altın günleri ülkemizin geleneklerinden biridir ama altın günleri yapmak eskisi kadar kolay olmayacak gibi görünüyor.

Altın günü yapmak eskisi kadar kolay olmayacağa benziyor!

Altın günleri ülkemizin geleneklerinden biridir ama altın günleri yapmak eskisi kadar kolay olmayacak gibi görünüyor. 

Altın fiyatlarındaki hızlı değişim Türkiye'nin en sevilen yatırım araçlarından biri olan altın ne olacak sorusunu beraberinde getirdi. Peki altının teknik görünümü ne diyor?

Gram altın fiyatı, Çarşamba günü Türkiye piyasalarının açılış saatlerinde 476 lira seviyesinde hareket ederken;bugün öğle arasına 478 lira seviyesinden devam ediyor. Hafta ortası gününe yükselile başlayan altının gram fiyatı, gün içerisinde en düşük 4785,80 lira seviyesini görürken; en yüksek ise 478,50 lira seviyesine tırmandı. Altının ons fiyatında ve dolar kurunda yaşanan yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, saat 14.08 itibarıyla yüzde 0,36 oranında yükselişle 478 lira seviyesinde hareket etti. Aynı dakikalarda çeyrek altın 766 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 46 liradan satılıyor.

Günü 4780 TL civarında kapatması beklenen gram altının grafiğinde düşen takozun kırılım tarihi olan 24 Şubat'dan itibaren gram başı 56 TL değer kazanan gram altında siyasi ve politik gündemden nasibini alan çoğu paritelerden biri.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş altının ons fiyatını desteklerken, ons altın gün içerisinde en yüksek 1776 dolar seviyesini, en düşük ise 1756 dolar seviyesini gördü. Ons altın şu dakikalarda ise, yüzde 0.73 oranında yükselişle 1776 dolardan işlem gördü.

Altın, biraz daha pozitif bölgeye kayarken gümüşün de yukarı doğru tepki göstermesi olumlu bir işaret. Spekülatif talep anlamında gümüş önemli bir öncü…

Diğer taraftan; ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişleme politikasına olan algının da fiyatlamada çok önemli bir yeri bulunuyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın son konuşmasına Fed’in faizleri arttıracağını açıklaması piyasalarda altına olan talebin artmasına sebep oldu. Yaz dönemi Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamaları çok şeye gebe olduğundan, altın açısından da kritik bir dönemeç olabilir.

Hali hazırda bayrak formasyonu görüntüsü çizen altında şayet bayrak formasyonu çalışırsa formasyon hedefi 531 TL! 

Altının teknik açıdan destek ve dirençleri ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler 449 - 429 - 395
Dirençler 484 - 490 - 520

Altın günü yapmak eskisi kadar kolay olmayacağa benziyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alış 2424.323
Satış 2424.689
Değişim -5.431%
Son Değer 2424.689
En yüksek 2442
En düşük 2415.638
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler