Altın Fiyatları Düşecek Mi? | Güncel Altın Yorumları

Altın fiyatları düşecek mi? son dönemlerde kurun hareketli olması ile birlikte birçok vatandaşımızın cevabını aradığı sorular arasında. Peki, altın fiyatları 2022 yılı içerisinde düşecek mi? yükselecek mi? Analistlerin altın hakkındaki yorumu ne? Altın fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde…

Altın Fiyatları Düşecek Mi? | Güncel Altın Yorumları

Altın fiyatları düşecek mi? son dönemlerde kurun hareketli olması ile birlikte birçok vatandaşımızın cevabını aradığı sorular arasında. Peki, altın fiyatları 2022 yılı içerisinde düşecek mi? yükselecek mi? Analistlerin altın hakkındaki yorumu ne? Altın fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde…

Şuan altını bozdurmak mantıklı mı? Diyenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Kuyumcu altın fiyatları ile banka altın fiyatları arasında gidip gelenlerin 2022 yılı için altının ne olacağına ilişkin olarak birçok kaynaktan araştırma yaptığını görmekteyiz.

Güncel altın fiyatları ile ilgili bilgi aktarmadan önce 2006 yılında fiyatı 23 TL olan altın fiyatı şu sıralar 785 TL civarında seyrettiğini belirtelim. Altın yatırımcıları altının sene sonunda yükselip yükselmeyeceği ya da sene başında düşüş yaşayarak bir alım fırsatı sunup sunmayacağı konusunda oldukça merak olduklarını görmekteyiz. Altın fiyatlarındaki bu heyecanlı bekleyişe Merkez Bankası ve FED başkanları yanı sıra birçok analistinde katıldığını görmekteyiz. Peki, altın fiyatları düşecek mi? Gelin hep birlikte bakalım.

Altın Fiyatları Düşecek Mi?

Altın fiyatları düşecek mi? bu aralar sık sık merak edilen soruların başında gelmektedir. Uzun süreçte yükseliş göstererek zirveyi gören ancak bir anda düşen altın fiyatları birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Özellikle hali hazırda elinde altını bulunanlar ya da birikimini altın üzerinde değerlendirmek isteyenlerin bu sorunun cevabını aradığını görmekteyiz. Altın fiyatlarını değiştirecek önemli iki gelişmenin tarihini sizlerle paylaşalım.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan toplantı sonucu aynı gün saat 14:00'te faiz kararı açıklanacaktır.

FED toplantısı ne zaman? İlk toplantı 25-26 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak ve FED tarafından faiz kararı açıklanacak.

Döviz ve altın fiyatları konusunda oldukça etkili olan Merkez Bankası ve FED faiz kararından sonra kurun yönünün belirleneceğini söyleyebiliriz.

Yıllara Göre Altın Fiyatları | 10 Senelik Altın Fiyatı

Yıllara göre altın fiyatları görüldüğü üzere sürekli olarak artış göstermiştir. 2014-2013 yılı gibi altının bir önceki yıla göre düşüş gösterdiği çok az tarih bulunmakta. Özellikle 2021 yılında tarihi zirvesini gören altının gramı şu sıralar 785 TL civarlarında seyretmekte. Sizlere sunacağımız yıllara göre altın fiyatları her yılın Ocak ayı baz alınarak hazırlanmıştır. Peki, yıllara göre altın fiyatları ne kadar? Hemen listeleyelim.

İşte Yıllara göre altın fiyatları;

·         2021 Ocak: 433 TL

·         2020 Ocak: 302 TL

·         2019 Ocak: 221 TL

·         2018 Ocak: 162 TL

·         2017 Ocak: 145 TL

·         2016 Ocak: 106 TL

·         2015 Ocak: 93 TL

·         2014 Ocak: 89 TL

·         2013 Ocak: 95 TL

·         2012 Ocak: 97 TL

10 senelik altın fiyatlarından sonra geriye doğru her yılın Ocak ayını baz alırsak 2011 yılında 68 TL, 2010 yılında 53 TL, 2009 yılında 43 TL ve 2008 yılında 33 TL olduğunu görebiliriz. Nereden nereye dedirten altın fiyatlarında günümüzde yeniden tarihi bir zirve görüp görmeyeceği merak edilmekte.

Altın Talebi Azalıyor Mu?

Altına yatırım yapanlar tarafından sıklıkla merak edilen konular arasında talebin azalıp azalmadığı ve altının yükseleceği veya düşeceği yer almaktadır. Duruma göre yatırım planları yapanların son zamandaki kur dalgalanmaları nedeniyle altına olan talebinin azaldığı görülmekte. Altın fiyatları ne durumda olduğu anlık olarak değişiklik göstermektedir.

Güncel altın fiyatları değerlendirildiğinde gram altın fiyatlarında yaklaşık olarak 100 TL’den daha fazla bir zarar söz konusu iken çeyrek altında bu durum daha fazla kayba neden olmuştur. Uzmanlar son zamanlarda altına yatırım yapmakta olanların riskli varlıklara yönelmemesi konusunda açıklama yaptıklarını görmekteyiz.

2022’de Altın Fiyatları Ne Olur?

2022’de altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları artacak mı azalacak mı? merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Yatırım yapanlar veya yapacak olanlar tarafından altın değerleri sıklıkla kontrol edilmektedir. 2022 yılına gram altın 780 TL civarında bir fiyatla giriş yaptı. Ancak ilerleyen vakitte ne oranda ne şekilde değişiklik göstereceği bilinmemekle beraber Ocak ayı Merkez Bankası ve FED faiz kararlarının beklenildiğini söyleyebiliriz.

Analistlerden Altın Yorumu | Altın Düşecek Mi?

Analistler çeşitli kaynaklar aracılığı ile yapmış oldukları altın yorumunda altının geri fiyatlara düşeceği konusunda öngörüde bulunmakta. Altının yılsonuna kadar %16 oranında bir kayba uğrayacağı düşünülürken tam tersi olarak bir kısım uzmanlar sene sonuna doğru tekrar tarihi bir zirveyi yakalayacağını düşünüyor. Ancak görüyoruz ki, tüm bu durumlar Fed ve Merkez bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararları ile birlikte değişmekte. Bundan dolayı analistlerin altın fiyatları hakkında yorumunu destekleyen net bir bilgi ya da karar söz konusu değildir.

Altın yatırımcılarının analistlerin yorumunu aldanmaksızın kendi analizleri ve araştırmaları ile karar vermelerini önermekteyiz. Çünkü analistlerin yapmış oldukları altın fiyatları değerlendirmelerindeki yorumlara baktığınızda birçok kişinin sitemini görebilmeniz mümkündür.

Altın Fiyatları Artacak Mı?

Altın fiyatları artacak mı? Sorusu sık sık merak edilen, en çok konuşulan ve tartışılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Altın fiyatlarının nasıl seyredeceği konusunda tam bir fikir birliği olmamasına rağmen uzman görüşleri bu alanda göz önünde bulundurulmaktadır. Bu açıdan bakıldığında 2022 altın fiyatları nasıl olacak? Sorusuna da birçok yorumun yapıldığını görmekteyiz. Birçok analistin görüşüne baktığımızda altın fiyatlarının yılsonuna doğru iyice düşmeye eğilimli olacağı tahmin edilirken bir kısım ise tam tersi yeniden tarihi bir zirve göreceğini söylemekte. Peki, bizlerin altın fiyat yorumu nedir? Hemen sizlerle paylaşalım.

 Altın Fiyatları Düşecek Mi? | Güncel Altın Yorumları - Resim : 1

FED'in enflasyon karşısındaki tutumu ve veri akışı ONS fiyatını etkileyen ana unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. ONS altının haftalık grafiklerinde karşımıza çıkan ana etkenlerin başında yine FED geliyor. Dolardaki değer kaybı altının fiyatına doğrudan etki ettiği gibi enflasyon tetiklendikçe ONS fiyatındaki artış devam ediyor. Bu paradoksun içerisine birde bireyse ve kurumsal yatırımlar girip eldeki nakit paranın değerini koruması için altın tarafına yöneldiği vakitlerde altın daha hızlı yükseliş gösteriyor. Olası FED faiz artırımı altın fiyatlarını etkileyeceği bilinmekte. 

Kuyumcuda Altın Fiyatları | Bankada Altın Fiyatları

Kuyumcudaki altın fiyatları ile bankadan alınan altın fiyatları arasında farklılık olduğu bilinmekte. Ayrıca altını kuyumcudan mı almalı yoksa bankadan mı? Sorusuna ilişkinde birçok araştırmanın yapıldığını görmekteyiz. Kuyumcu üzerinden alacağınız altın maliyeti yüksektir ve fiziki olarak muhafaza edilmesi biraz zorlaşarak belirli riskleri de beraberinde getiriyor. Altın yatırımcıları arasından kaybolma ve çalınma durumları göz önünde bulundurularak genellikle banka üzerinden alım gerçekleştiriliyor.

18 Ocak 2022 Çeyrek Altın Fiyatları

Çeyrek altın fiyatı bugün yani 17 Ocak 2022 Pazartesi günü 1.290 TL’den işlem görmektedir. Geçen hafta çeyrek altının satış fiyatı 1.322 TL’den işlem görmekteydi. Şimdilerde 1.289 TL üzerinden işlem gören çeyrek altın 18 Ocak Salı günü itibari ile ne kadar olacağı merak edilmekte.

18 Ocak 2022 çeyrek altın fiyatları ile ilgili anlık bilgiye hemen bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar