Altın fiyatları gelecek hafta hangi seviyede olur?

Altın fiyatları, hızlı hareketlerine devam ediyor. FED açıklamaları, Omicron varyantı derken tüm dünyada yaşanan enflasyon sıkıntılarının önüne geçmek için ilk hedefi elindeki paranın değerini korumak oluyor. Ünlü analistin altın yorumu şimdi sizlerle.

Altın fiyatları gelecek hafta hangi seviyede olur?

Altın fiyatlar için, yeni yılın üçüncü haftasına girdiğinizde durum daha iyi görünmektedir. Analistler, Federal Rezerv'in son enflasyon verileri ışığında daha agresif hale gelmesiyle olası bir "para politikası hatasının" sonuçlarını tartıyorlar. İşte altın piyasasında uzman olan analistlerin yorumları ve tahminleri...

Edward Moya: Altın fiyatları iyi seyrediyor

Yatırımcılar fiyat baskılarının artmaya devam etmesini beklerken, enflasyon tehdidi sonunda altını yukarı itiyor. Piyasaları riskten uzak tutan iki ana veri seti enflasyon ve perakende satışlardır. ABD enflasyonu son 12 ayda arttı ve Aralık ayında 1982'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Öte yandan perakende satışlar yüzde 1,9 ile on ayın en yüksek düşüşünü kaydetti. Altının iki temel itici gücü ABD doları ve tahvil faizleri olacak gibi görünüyor. Doların düşmesi ile altın biraz nefes alırken, tahvil faizleri yükselişini durdurdu. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hazine getirilerinin ne kadar yüksek olduğuna bakın. Piyasa, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını yüzde 90' ın üzerine çıkarma olasılığını fiyatlıyor ve altın son birkaç aydır en iyi haftasını yaşıyor. Altın fiyatları son zamanlardaki zirvelerinden öteye geçemiyor, ancak işler oldukça iyi seyrediyor.

Analist, altının, ABD dolarının nereye gideceğini izlediğini söyleyerek "Avrupa’nın toparlanması ve Euro’nun güçlenmesi, doların yönünü belirlemede kritik bir rol oynayabilir." dedi. 

Doların yönü konusunda birçok çelişkili görüş var. Avrupa'da çok fazla büyüme potansiyeli yaratacak ve doları daha da zayıflatacak daha iyi bir küresel ekonomik toparlanma görmeye başlayabiliriz. Euro'nun büyüme hikayesi 2021'den 2022'ye ertelendi.
Bakalım bilanço nereye kadar gidecek. Bu, altın fiyatları için en önemli faktörlerden biri olan getiri eğrisinin arkasında ne olacağını belirleyecektir. Ve arka uç dikleşmek için savaş veriyor.

Altın fiyatları gelecek hafta hangi seviyede olur? - Resim : 1

Mart ayındaki faiz artırımının ardından ikinci yükseliş,  bilanço sıkılaştırmasıyla Haziran ayında gelebilir. Analistlerin potansiyel bir “politika hatası” ve bunun ekonomi üzerindeki etkisi konusunda endişelenmeye başlayacağı nokta burası. 

Edward Moya, Fed politikasının bir veya iki yıl içinde eğriyi tersine döndürebileceğini belirterek, "Kimsenin güçlü bir şekilde ele almadığı şeylerden biri ABD ekonomisine yönelik riskler" dedi. Moya, değerlendirmesine şu ifadelerle devam etti:

Bütün bu riskler artıyor. Geçen yıl, Fed çok yavaş büyüme ve faiz artırımları beklediğini söyledi. Bunun yerine enflasyon ve agresif sıkılaşma görüyoruz. Politika başarısızlığı ihtimali altın fiyatları için iyi olabilir. Dolayısıyla uzun vadede külçe talebi görebiliriz.

Bob Haberkorn: Altın gelecek hafta yükselebilir

RJO Vadeli İşlemler Kıdemli emtia komisyoncusu Bob Haberkorn, hisse senetlerinin altının gelecek hafta artmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Bunun altın ve hisse senetleri için beklenmedik bir ilişki olduğunu belirten Bob Haberkorn, şu öngörülerde bulunuyor:

Önümüzdeki hafta altının yükselme şansı var. Hisse senetleri biraz daha güçlenerek altını 1.830$'a geri getirecek. Covid ticareti daha düşük hisse senetleri, daha düşük altın oldu.

Haberkorn, altının, hızlanan enflasyon ve artan getiriler konusundaki rekabet nedeniyle 1.830 dolar civarında mücadele ettiğini söyledi. Haberkorn, yorumlarına şöyle devam etti:

Enflasyon arttıkça verim artar. Ve altın bir aralıkta kendisini park etti. Bu iki anlatı rekabet halindedir. Önümüzdeki hafta, oranların nasıl göründüğüne bağlı olarak 1.830$ ile 1.850$ arasında bir yere gidebiliriz. Tahvil getirileri yaptıklarını yapmasaydı, altın 50 dolar veya 70 dolar daha yukarıda olurdu.
Alış 2489.282
Satış 2489.617
Değişim 5.131%
Son Değer 2489.617
En yüksek 2501.092
En düşük 2483.826
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 77573.99
Satış 77612.88
Değişim 288.0899%
Son Değer 77593.43
En yüksek 77684.77
En düşük 77254.49
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler