Altın fiyatları 40 yılda bir bu kadar artar! 7 gün sonra altın…

Altın fiyatlarıyla ilgili her gün araştırmalar devam ediyor. Altın fiyatları 40 yılda bir bu kadar artar! İşte, güncel altın fiyatları…

Altın fiyatları 40 yılda bir bu kadar artar! 7 gün sonra altın…

Altın fiyatlarıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Yatırımcı için her daim en güvenilir yatırım olarak bilinen altın ile ilgili tahminler verilmeye devam ediliyor. Cuma günü yapılacak olan Başkan Powell’ın konuşmasına tüm gözler çevrildi. Altının ons fiyatı dalgalı olarak ilerlerken şuanda bir ayın en düşüğünü gördü.

Tüm piyasaların gözü banka yöneticileri tarafından yapılıp toplantıya çevrildi. Jackson Hole toplantısı beklendiği için piyasalar oldukça hareketli. 25 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacakken 26 Ağustos Cuma günü ABD Merkez Bankası tarafından yapılacak toplantı sonrası açıklama oldukça önem arz edecek. Ons altın fiyatı bugün en yüksek 1743 doları görürken en düşük 1734 doları görecek. Ons altın fiyatı şuanda %0,01 oranda bir düşüşle 1734 dolar bazında işlem görüyor.

Gram altın giderek yükseliyor!

Gram altın fiyatları her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye piyasalarının kapanışı 1011 lira seviyesinde olurken bugüne yatay olarak başlandı. Gram altın fiyatı gün içinde en yüksek 1016 TL olurken en düşük 1005 TL’den işlem görüyor. Gram altın dolar kurunda yaşanan artış sebebiyle %0,41 oranında yükselişle 1011 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları

Altın fiyatları 7 gün sonra…

TD Securities ekonomistleri altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerde bulundu. Bu kapsamda FED’in faiz artırımını bırakıp bırakmayacağı tereddütlü. Şuanda işlem gören piyasalar FED’in 75 baz puanlık faiz artırımını da önceden fiyatlamaktadır. Bundan dolayı FED Eylül ayında Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra faiz kararı belirlenecek. İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada Eylül ve Ekim ayları oldukça kritik ilerliyor. Altında yüksek tansiyon olacak. Aman dikkat edin. Doların uluslar arası piyasalardaki değer oldukça kaçınılmaz. Altın fiyatlarının gelecek günlerde daha da artacağı düşünülmektedir.