Altın çağ yaklaşıyor!

Gram altındaki piyasa yapıcılar grafikleri çalıştırmakta usta işi teknikler uygulamaya devam ediyor...

Altın çağ yaklaşıyor!

Gram altın fiyatı, Cuma günü  Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 470 lira seviyesinde hareket ederken; Haftaya 477 TL ile başlamıştı. Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan altının gram fiyatı, gün içerisinde en düşük 463.88 lira seviyesini görürken; en yüksek ise 474,50 lira seviyesine tırmandı. Altının ons fiyatında ve dolar kurunda yaşanan yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, Cuma günü itibarıyla 3,75 lira yükselerek yüzde 0.81 oranında yükselişle 470.20 lira seviyesinde kendine yer buldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 763 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 53 liradan satıldı.

Günü 470.49 TL fiyatında kapatan gram altının grafiğinde düşen takozun kırılım tarihi olan 24 Şubat'dan itibaren gram başı 32 TL değer kazanan gram altında siyasi ve politik gündemden nasibini alan çoğu paritelerden biri.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş altının ons fiyatını desteklerken, ons altın gün içerisinde en yüksek 1768 dolar seviyesini, en düşük ise 1755 dolar seviyesini gördü. Ons altın hafta kapanışını ise 1769,11 dolarla, yüzde 0,18 oranında düşüşle işlem gördü.

Altın, biraz daha pozitif bölgeye kayarken gümüşün de yukarı doğru tepki göstermesi olumlu bir işaret. Spekülatif talep anlamında gümüş önemli bir öncü…

Diğer taraftan; ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişleme politikasına olan algının da fiyatlamada çok önemli bir yeri bulunuyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın son konuşmasına Fed’in faizleri artırmadan önce parasal genişlemeyi azaltmaya başlayacağı ifade ediliyor.Bu da çok daha öncesinde de iletişim kurulması demek olacaktır. Yaz dönemi Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamaları çok şeye gebe olduğundan, altın açısından da kritik bir dönemeç olabilir.

Hali hazırda geçtiğimiz hafta FED'den gelen bilgiye göre ABD faiz oranları sabit tutuldu. Gerekçe olarak piyasadaki hareketliliğin artması ve enflasyona karşı tedbir.

Bayrak (Flag) formasyonu görüntüsü çizen altında şayet bayrak formasyonu çalışırsa formasyon hedefi 531 TL! 

Altının teknik açıdan destek ve dirençleri ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler 449 - 429 - 395
Dirençler 468 - 485 - 510

Altın çağ yaklaşıyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler