Almanya'da yatırımcıların ekonomiden beklentileri nisanda düştü

Almanya'da yatırımcıların ekonomiden beklentileri nisan ayında, kasım 2020'den bu yana ilk kez düştü.

Almanya'da yatırımcıların ekonomiden beklentileri nisanda düştü

Almanya'da yatırımcıların ekonomiden beklentileri nisan ayında, kasım 2020'den bu yana ilk kez düştü.

Ekonomik düşünce kuruluşu ZEW arafından hazırlanan yatırımcı beklentileri endeksi nisan ayında, daha sıkı karantina, kapatma tedbirlerinin uygulanacağı endişesi ile geriledi. Mart ayında 76,0 puan olan ZEW endeksi 70,7 puana kadar geriledi. ZEW Endeksi'nin 79,0 olması bekleniyordu.

ZEW Başkanı Achim Wambach yaptığı değerlendirmede, "Finansal piyasa uzmanları önceki aylara göre pek mutlu değiller. ZEW'in ekonomik beklentiler endeksi hala çok yüksek bir seviyede ve cari durum mart ayından daha pozitif şekilde değerlendirildi." denildi.

Wambach, daha sıkı karantina, kapatma tedbirlerinin özel sektör tüketimini düşürmesi beklentilerine yol açığını ifade ederken, ihracat için görünümün önceki aya göre daha iyi olduğunu da vurguladı.

Alman hükümeti, pandemi kontrol tedbirlerinin uygulanması yetkisinin eyaletlerden federal hükümeti geçmesini isteyecek

Alman hükümetine yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre federal hükümet, parlamentodan koronavirüs tedbirlerinin hayata geçirilmesi için geçici olarak daha fazla yetki verilmesini isteyecek.

Bazı eyaletlerin koronavirüs tedbirlerini uygulamaya geçirmemelerinden rahatsız olan federal hükümetin bugün yapılacak kabine toplantısında tartışması beklenen yasa tasarısı, vaka sayısının bir hafta içinde üç gün üst üste 100'ü aştığı kent ve bölgelerde "acil durum" uygulama yetkisine sahip olmasını öngörüyor.

Uygulanacak tedbirler akşam 21.00'dan sabah 05.00'a kadar sokağa çıkma yaşağı uygulanmasını, zaruri olmayan mağazaların kapanmasını da içeriyor.

Etiketler