Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni yüksek

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni yüksek

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni mart ayında, imalat mallarına olan talepteki artışın etkisi ile 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Ekonomik düşünce kuruluşu Ifo tarafından hazırlanan iş ortamı endeksi, artan koronavirüs vakalarına ve uzatılan karantina tedbirlerine rağmen mart ayında, 2019'un haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviye olan 96,6 puana ulaştı. Şubat ayı endeksi 92,7 puana revize edildi.

Ekonomistler mart ayı endeks değerinin 93,2 olmasını bekliyorlardı. Mart ayında gelecek 6 aya ilişkin kötümserliğin de azaldığı görüldü. Şubat ayında 95,0 olan beklenti endeksi mart ayında 100,4 puana çıktı.

Ifo Başkanı Clemens Fuest yaptığı açıklamada, "Artan koronavirüs vaka sayılarına rağmen, Alman ekonomisi bahara güvenle başladı." dedi.

Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe de yaptığı açıklamada, mart ayında hem hizmet hem de imalat sektörlerinin ciddi iyileşme gösterdiklerini vurguladı.

İmalat sektöründe ihracat beklentilerini Çin ve ABD'nin güçlü talebi ile "patladığını" ifade eden Wohlrabe, hem imalat hem de perakende sektörlerinde yukarı hareketin işaretleri olduğunu vurguladı.

Etiketler