Alman Ekonomisi 3. Çeyrekte Daraldı!

Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olarak bilinir ve üçüncü çeyrekte beklenenden daha hafif bir daralma yaşadı. Üçüncü çeyrekte GSYH, yıllık bazda yüzde 0,3 oranında küçülerek, beklentilerin öngördüğü yüzde 0,7'lik daralmanın altında kaldı.

Alman Ekonomisi 3. Çeyrekte Daraldı!

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, üçüncü çeyrekte zayıf satın alma gücü ve yüksek faiz oranları nedeniyle GSYH'de hafif bir daralma yaşadı. Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, GSYH, önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında düşüş gösterdi. Bu rakam, Alman ekonomisinin üçüncü çeyrekte yaklaşık olarak yüzde 0,2 ila 0,3 arasında daralacağı tahminlerinin altında kaldı.

Yıllık bazda bakıldığında ise üçüncü çeyrekte GSYH yüzde 0,3 oranında küçüldü. Bu, beklentilerin öngördüğü yüzde 0,7'lik daralma tahmininin altında gerçekleşti.

Destatis, ayrıca ikinci çeyrek GSYH rakamını durgunluktan mütevazı bir büyümeye yüzde 0,1'lik bir revizeyle güncelledi. İlk çeyrek rakamı da bir önceki daralmadan durgunluğa revize edilerek, resesyonun GSYH'nin iki çeyrek üst üste daralması olarak tanımlandığı bu dönemde Alman ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiği görülüyor.

Etiketler