Albaraka hissesinde yön neresi? Albaraka, teknik ve formasyon

Albarak hissesini yorumladığımız teknik ve formasyon analizimiz şimdi sizlerle.

Albaraka hissesinde yön neresi? Albaraka, teknik ve formasyon

Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye'deki bir faizsiz bankacılık kuruluşudur. 1985 yılının başından itibaren hizmet vermektedir.

Albaraka Türk, câri hesaplar ve katılma hesapları aracılığıyla fon toplayan ve topladığı fonları, bireysel finansman, kurumsal finansman, finansal kiralama ve proje bazında kâr zarar ortaklığı gibi hizmetlerle tekrar ülke içi ekonomide değerlendirerek işletmenin yanında, faizsiz bankacılık uygulamasıyla çeşitli finansman ve bankacılık hizmetlerini sunan bir kuruluştur.

Banka hisselerinin yüzde 62 kadarı yabancı ortaklıklarda bulunmakla birlikte yüzde 36,85'lik bir kısmı borsada halka açıktır.

2 Temmuz 2007'de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan şirketin tarihi zirvesi 21 Mart 2021'de  2,74 TL'dir.

Haberin yapıldığı sıralarda 1,49 TL'den işlem gören Albaraka, daha birkaç saat önce analizini yaptığımız TSKB gibi genel ağırlıkla XBANK endeksine uyumlu hareketlerine devam ediyor.

Günlük grafiklerde en büyük destek olan 1.48 bölgesine çok yaklaşmış olan Albaraka hissesi. 1.48'den tepki alımlarıyla başlayıp daha da güçlenip yukarı çıkması durumunda ikili dip formasyonuna evrilip 1.79 seviyesine kadar yükselme ihtimali mevcut. Banka hisselerinin birçok hisseden farklı olarak Merkez Bankası faiz oranlarıyla birlikte hareket etmelerinden dolayı kimi zaman teknik analizinde dışına çıkabiliyor.

Her şeye rağmen Albaraka hissesinde teknik açıdan sıralı destek ve dirençler şöyle:

Destekler: 1,47 - 1,38 - 1,25
Dirençler: 1,60 - 1,78 - 2,11

Albaraka hissesinde yön neresi? Albaraka, teknik ve formasyon - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

ALBRK ALBARAKA TURK KATILIM BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.78
Satış 4.79
Değişim 0.23%
Son Değer 4.78
En yüksek 4.82
En düşük 4.57
Haftalık Değişim 6.6964%
Aylık Değişim 9.633%
Yıllık Değişim 25.1308%
Etiketler