Aksa Elektrik, ilk çeyrekteki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Aksa Elektrik 2021 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı.

Aksa Elektrik, ilk çeyrekteki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde 2 milyondan fazla aboneye elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2021 yılının ilk üç ayına (ocak, şubat, mart) ait elektrik tüketim rakamlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çoruh ve Fırat bölgelerinde ilk üç aylık dönemde elektrik tüketiminde bir önceki yıla göre benzer oranlar görülse de mart ayında belirgin bir artış yaşandığı ortaya koyuldu.

Çoruh bölgesinde ocak ayında elektrik tüketimi sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 14 azaldı. Fırat bölgesinin ocak ayı elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre benzer seyretse de şubat ayındaki elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 oranında azaldı.

Elektrik tüketimi Rize’de yüzde 5 arttı, Gümüşhane’de yüzde 10 düştü

Çoruh bölgesinde hizmet verdiği Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerindeki elektrik tüketim oranlarını da açıklayan Aksa Elektrik, Rize’de elektrik tüketiminin yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttığını, Gümüşhane’de ise yüzde 10 oranında düştüğünü kaydetti. Trabzon, Giresun ve Artvin’de ise yılın ilk üç ayındaki elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine paralel seyretti.

Malatya dışında Fırat bölgesinde elektrik tüketimi düştü

Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’deki elektrik tüketim oranlarını da açıklayan Aksa Elektrik, yalnızca Malatya’da tüketimin arttığını kaydetti. Malatya’da elektrik tüketimi yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4 artarken, diğer illerde elektrik tüketimlerinin düştüğü gözlendi. Elâzığ’da elektrik tüketimi ocak, şubat ve mart aylarında geçen yılın aynı dönemine göre az da olsa düşerken Tunceli’de yüzde 15,5, Bingöl’de ise yaklaşık yüzde 4,5 seviyesinde azaldı.

AKSEN AKSA ENERJI URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 36.88
Satış 36.92
Değişim -0.6%
Son Değer 36.92
En yüksek 37.88
En düşük 36.84
Haftalık Değişim -1.4941%
Aylık Değişim 6.7669%
Yıllık Değişim 24.1425%
Etiketler