Air France-KLM, ikinci çeyrekte 1,5 milyar euro zarara uğradı

Fransız-Hollanda hava yolu şirketi Air France-KLM, yılın ikinci çeyreğinde 1,5 milyar euro zarar açıkladı.

Air France-KLM, ikinci çeyrekte 1,5 milyar euro zarara uğradı

Fransız - Hollanda hava yolu şirketi Air France-KLM, Kovid-19 önlemlerindeki gevşemeye rağmen 2021 yılının ikinci üç ayında 1,5 milyar euro zarara uğradığı açıkladı.

Hollanda kamu haber ajansı NOS'un haberine göre hisseleri Fransa ve Hollanda'ya ait olan Air France-KLM, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2021'in ilk üç aylık döneminde olduğu gibi 1,5 milyar euro zarara uğradı.

Hollanda'nın KLM'ye, Fransa'nın ise Air France'a devlet yardımı sağlamasına rağmen şirketlerin zararın önüne geçemediği aktarılan haberde, KLM hava yolu direktörü Pieter Elbers'in konuya yönelik, ''Havacılık sektörü toparlanmaya başladı ama bu çok uzun sürecek bir yol.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Elbers özellikle kıtalararası seyahatlerdeki kısıtlamaların şirketlerin zararına etkisine de vurgu yaptı.

Haberde, hava yolu şirketleri için önem arz eden ve üçüncü çeyreğe denk gelen yaz döneminde yüzde 60-70 arasın doluluk beklendiği aktarıldı.

Hollanda hükümeti KLM hava yolu şirketinin Kovid-19 krizinden çıkması için 2020 yılında 3,4 milyar euro kurtarma paketi açıklamıştı.

Fransa hükümeti 2020 yılında Air France için  7 milyar euro kredi vermişti. Toplamda 10.4 milyar euroya ulaşan yardım paketine ek olarak geçen yıl nisan ayında Air France'a 4 milyar euro ek yardım sağlanmıştı.

3,4 milyar euroluk yardımın 1 milyarını kullandıklarını söyleyen Elbers, KLM'ye ek yardım için Avrupa Komisyonundaki sürecin devam ettiğini de ifade etti.

Air France-KLM ortaklığı 2020 yılında toplam 7 milyar euro zarar açıklamıştı.

Etiketler