Ağustos ayında yapılması planlanan Ethereum (ETH) yükseltmesi "Londra"

Ethereum yeni versiyon modeline her an geçebilir!

Ağustos ayında yapılması planlanan Ethereum (ETH) yükseltmesi "Londra"

Ethereum 2.0'a ve hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına kademeli geçiş sürecinde, "Londra" yükseltmesi, çok beklenen Ethereum İyileştirmesi de dahil olmak üzere bir dizi değişikliğin yürürlüğe gireceği 4 Ağustos civarında gerçekleşebilir. Teklif (EIP) 1559, ağın ekonomik sistemini yeniden düzenlemeyi amaçladı.

Ana Ethereum geliştiriciler gelmiş önerilen 4 Ağustos'ta yaklaşık olarak tekabül “Londra” mainnet, aktivasyon için blok 12965000. EIP-1559, Ethereum blok zincirinde çok beklenen bazı değişiklikleri getiriyor, ancak uygulanması küçük bir muhalefetle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Neden bu kadar önemli? 

İşlem ücretini iki kısma böler: kullanıcı tarafından ayarlanabilen bahşiş ve yakılacak taban ücret. ETH'nin bazı savunucuları, bu ücretlerin yakılmasının onu deflasyonist bir kripto para birimine dönüştüreceğini ve onu Bitcoin'e (BTC) rakip olan ciddi bir değer deposu haline getireceğini savunuyorlar.

Ancak, bunun tam olarak ne zaman olabileceğine dair net bir cevap bulunmadığına dikkat edilmelidir. Belirtildiği gibi , bu değişiklik bazılarının inandığı kadar hızlı gerçekleşmeyebilir, Ethereum'un EIP-1559'un deflasyonist yönü kendini göstermeden önce tamamen PoS'a geçmesi gerekiyor. Bazıları ayrıca, bu yakma sürecinin enflasyonu geride bırakması için Ethereum'da yeterli trafik olmayabileceğini savunuyor.