Açıklandı! O ismin aylık maaşı 100 bin TL!

2023 yılı daha gelmeden yeni yılla ilgili araştırma yapılmaya başlandı bile. Özellikle alınacak maaşlarla ilgili araştırmalar dikkat çekti. O ismin alacağı maaşta belli oldu.

Açıklandı! O ismin aylık maaşı 100 bin TL!

Havaların soğumasıyla beraber kış kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. 2023 yılı gelmeden bile kimin ne kadar maaş alacağı araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2023 yılında alacağı maaş araştırılmaya başlandı. İşte, 2023 yılında Cumhurbaşkanı maaşı…

2023 Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile alakalı halkla güncel bilgiler paylaşılmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığına sunulan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanının 2023 maaşı belli oldu. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşı kaç TL olacak?

Maaşı tamı tamına 100 bin TL!

Cumhurbaşkanı Maaşı

2023 Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi kapsamında hazırlanan raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşının ne kadar olacağı da belli oldu. Devlet tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı ödeneği olarak 2023 yılında toplam 1 milyon 209 bin TL bütçe ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşı ise 100 bin 750 TL olarak belirlendi. Hazırlanan teklif kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına 2023 yılında zam yapılmayacağı belirlendi.

Bildiğiniz gibi 2022 yılı ek bütçesinde hazırlanan bütçe teklifi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam yapılmasıyla ilgili farklı teklifler sunulması tepki almıştı. Alınan tüm tepkilerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’ye bir çağrı yapmış ve maaşına zam yapılmamasıyla ilgili bir düzenleme yapmıştı. Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam ertelenmişti. 2023 yılında da Cumhurbaşkanı maaşına zam yapılmayacağı açıklanırken bütçede maaş olarak da herhangi bir değişikliğe gidilmedi.