ABD’li Bitcoin madencilik şirketi ilk 10’a girdi

ABD’li Bitcoin madencilik şirketi ilk 10’a girdi. Son dönemin popüler ve büyük girişimciliklerinden olan kripto kazılarına yatırım gittikçe artıyor.

ABD’li Bitcoin madencilik şirketi ilk 10’a girdi

Bir süredir Bitcoin ve diğer kripto paraların madencilik faaliyetlerinin Çin’den Kuzey Amerika’ya doğru kaydığı piyasada dolaşan haberlerden biriydi  ABD’li bir madencilik işi yapan kurum, bugün itibari ile en büyük ilk 10’un içine girdi ve haber piyasaya duyuruldu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana madencilik operasyonlarını büyüten New York merkezli Foundry’nin Foundry USA havuzu, artık Bitcoin’in hash rate’inin yüzde 4.08’ini oluşturuyor. Havuz, bu oranla en büyük sekizinci Bitcoin madencilik havuzu konumunda. Foundry’nin havuzu, Kuzey Amerika’nın madencilik ekosistemindeki payını artırarak Bitcoin hash rate’ini coğrafi olarak daha dağıtık bir hâle getirmeyi hedefliyor.

Foundry, büyük kripto para yatırım şirketlerinden biri olan Grayscale’i de bünyesinde bulunduran Digital Currency Group’a ait bir iştiraki şirket. Foundry, 2019 yılının Ekim ayında kurulmuştu.

Etiketler