ABD'de 20 şehirde konut fiyatları temmuz ayında artış gösterdi

ABD'de S&P Case-Shiller Temmuz 2021 dönemi için konut fiyat endeksi verilerini açıkladı.

ABD'de 20 şehirde konut fiyatları temmuz ayında artış gösterdi

ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller 20 kentte konut fiyat endeksi temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19,9 artış gösterdi.

Beklenti yüzde 20 artış olacağı yönündeydi. Haziran ayında mayısa göre yukarı yönlü revize edilen yüzde 17,1'lik yükselişten sonra yıllık bazda rekor yüzde 19,1 artmıştı.

Temmuz ayındaki artış S&P Case-Shiller konut fiyat endeksi için yeni rekor düzeyi işaret etti.

Phoenix, San Diego ve Seattle en büyük artışları kaydetmeyi sürdürdü.

Ulusal Bileşik Endeksi, bir önceki yıla göre yüzde 19,7 oranında rekor bir artışla, fiyatların art arda on dördüncü hızlanma ayına damgasını vurdu. New York, tüm zamanların en yüksek yıllık kazançlarını kaydeden Boston, Cleveland, Charlotte, Denver, Dallas ve Seattle'a katıldı.

2021 yılının temmuz ayı için bugün yayınlanan veriler, ABD genelinde ev fiyatlarının artmaya devam ettiğini ortaya koydu.

20 şehirden 17'si 2021 yılının temmuz ayında biten yılda, 2021 yılının haziran ayında biten yıla göre daha yüksek fiyat artışları açıkladı. S&P DJI'dan Craig J. Lazzara, ''2021 yılının temmuz ayında konut fiyatlarındaki artış hızının rekor kırdığı üst üste dördüncü ay.'' dedi. 10 ve 20 şehir endeksleri tüm zamanların en yüksek düzeylerine ulaştı.

Etiketler