Çin, Rusya'dan elektrik alıyor!

Çin, Rusya'nın en büyük elektrik üretim ve dağıtım şirketi Inter RAO'ya başvurarak, buradan temin edeceği elektrik miktarının yaklaşık iki katına çıkarılmasını istedi.

Çin, Rusya'dan elektrik alıyor!

Çin, Rusya'dan alacağı elektriğin miktarının yaklaşık iki katına çıkarılmasını istedi. Rusya'da elektrik ihracatı yetkisine sahip tek şirket olan Inter RAO'nun Yönetim Kurulu Üyesi Aleksandr Panin, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Çin'in şirkete elektrik arzını artırması için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Çin'e ayda yaklaşık 285 milyon kilovatsaat elektrik tedarik ettiklerini belirten Panin, "Ayda 555 milyon kilovatsaat talep ettiler. Kasım ve aralık için nerdeyse iki kat daha fazla talep edildi ve bunun nerdeyse tümünü karşılayacağız. Bu yıl Çin'e rekor seviyede elektrik sağlamayı ümit ediyoruz." dedi.

Çin'in çok sayıda bölgesinde özellikle kömür arzındaki sıkıntılar sebebiyle yaşanan elektrik kesintisi hayatı olumsuz etkiliyor.

Rusya'nın geçen sene Çin'e elektrik ihracatı 2019'a kıyasla yüzde 1,3 azalarak 3 milyar kilovatsaat seviyesine gerilemişti.

Etiketler