ABD borsaları nasıl açıldı? Vadelilerde seyir ne yönde?

ABD'de vadeliler Çarşamba günkü işlemlere hafif pozitif seyirle başladı.

ABD borsaları nasıl açıldı? Vadelilerde seyir ne yönde?

ABD borsalarında endeksler güne hafif yükselişle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 artarak 35.787,08 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,06 artışla 4.577,70 puanan,

Nasdaq endeksi yüzde 0,33 kazançla 15.286,7 puandan işlem görüyor.

Şirket kârlılıklarının üçüncü çeyrekte tahminlerin üzerinde gerçekleşmeye devam etmesiyle pozitif seyreden endeksler, bugün açılışta hafif yükseldi.

ABD'de şirketlerin finansal sonuçları açıklanmaya devam ederken, teknoloji şirketlerinden Twitter, Microsoft ve Alphabet de bu yılın temmuz - eylül döneminde gelirlerinin arttığını açıkladı.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre ise dayanıklı mal siparişleri, eylül ayında yüzde 0,4 ile beklentilerin altında geriledi.

Mal ticareti açığı da eylül ayında yüzde 9,2 artarak 96,3 milyar dolar ile verilerin açıklanmaya başlandığından bu yana en yüksek düzeyi işaret etti.

Siyasi tarafta ise ABD Senatosunun Demokrat üyeleri, dün 200 şirkete uygulanması beklenen yüzde 15 oranındaki asgari kurumlar vergisi planının detaylarını açıkladı.

Plan çerçevesinde yüzde 15'lik asgari kurumlar vergisinin üç yıllık dönem için yıllık 1 milyar dolardan fazla kâr açıklayan şirketlere uygulanmasının öngörüldüğü aktarılırken, planın ABD Başkanı Joe Biden'ın sosyal altyapı paketindeki politikaları finanse etmeye yardımcı olmak için vergi gelirlerini artıracağı kaydedildi.

Öte tandan Demokrat Senatör Ron Wyden da ABD'li milyarderlerin sahip oldukları varlıklar üzerinden vergi ödemelerini gerektiren 'milyarder vergisi' önerisini sundu.

Ayrıca, Çin ile ABD arasındaki tansiyon ise ABD'nin China Telecom'un ülkedeki operasyon iznini iptal etmesiyle yeniden yükseliş gösterdi.

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler