3.340 TL’lik devlet destek ödemesi bugün başladı!

Devlet destek ödemeleri Ağustos ayı itibariyle güncel bir şekilde devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Evde Bakım Desteği adı altında yatırılan 3.340 TL’lik destek ücretleri bugün itibariyle banka hesaplarına geçirildi.

3.340 TL’lik devlet destek ödemesi bugün başladı!

Toplamda 3.340 TL’lik aylık destek alınmasını sağlayan Evde Bakım Desteği, binlerce vatandaşa düzenli olarak verilmektedir. Evde bakıma muhtaç olan kişilere yapılacak olan ödemeler her ay düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. 3.340 TL’lik destek paralarını bugün itibariyle hesaplara yatıran Aile Bakanlığı, ödemelerin önümüzdeki aylarda TC kimlik numarasının sonuna göre gerçekleşeceğini belirtti.

Evde Bakım Desteği nedir?

Evde Bakım Desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek programları arasında yer alıyor. Yardıma muhtaç kişilere yapılan bu destek ile her ay düzenli bir şekilde masrafların ödenmesinde yardımcı olunmaktadır. Aylık 3.340 TL destek alan vatandaşlar 12 ay boyunca bu destekten yararlanabilmektedir.


Evde Bakım Desteği sayesinde düzenli bir şekilde devletten ödeme alınması mümkün hale gelmektedir. Çalışamayacak durumda olanlar, yardıma muhtaç olanlar ve engelli raporu bulunan kişiler Evde Bakım Desteği başvurusu yapmaya hak kazanabilmektedir. Ön başvuruları E – Devlet üzerinden yapabileceğiniz Evde Bakım Desteği ile ilgili aynı zamanda bakanlıklara ait müdürlüklerden de başvuru yapılması mümkündür.

3.340 TL’lik devlet destek ödemesi bugün başladı!
Son yıllarda sosyal devlet ilkesine bağlı olarak başlatılan destek programlarının sayısı her geçen gün artıyor. En çok tercih edilen yardım türlerinden biri olan Evde Bakım Desteği, vatandaşlara karşılıksız bir şekilde nakit desteği sağlamaktadır. Her ay düzenli olarak 3.340 TL tutarında destek sağlayan devletin 12 ay boyunca ödemeleri banka hesaplarına yaptığı bilinmektedir.

Evde Bakım Desteği Başvuruları

Hali hazırda binlerce kişinin başvuru yaptığı Evde Bakım Desteği ile ilgili başvurular devam ediyor. Herhangi bir başvuru tarihi belirtilmezken başvuruların internet ortamında alınmaya devam edeceği biliniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve düzenli olarak sağlanan Evde Bakım Desteği son asgari ücret zammından sonra iyileştirildi.
Temmuz ayı itibariyle aylık 3.340 TL’ye yükselen Evde Bakım Desteği sayesinde vatandaşların daha da rahatlatılması amaçlanıyor. Ekonomik olarak zorluk yaşayan vatandaşlara sağlanacak olan destek sayesinde masrafların daha da azaltılmasına yardımcı olunmaktadır. Her ay düzenli bir şekilde alabileceğiniz Evde Bakım Desteği için tek başvurunun yapılmasının yeterli olduğu belirtilmektedir.


Başvuru sonucunda onay alan kişiler bir sonraki aydan itibaren geçerli olmak üzere destek programına alınmaktadır. Destek programı dahilinde her ay 3.340 TL ödeme alacak olan yardıma muhtaç vatandaşlar ödemelerini TC kimlik numarasının son hanesine göre almaktadır. Ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılan destek tutarları bir yıl boyunca vatandaşlara verilmektedir.

Etiketler