2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri yatırımcılar tarafından merakla araştırılmaktadır. İşte, 2022 yılında en çok kazandıran hisse senetleri…

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri

Son zamanlarda dalgalı olarak ilerleyen BIST 100 endeksinin paralelinde bulunan Borsa İstanbul’da yer alan hisse senetleri sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, 2022 yılında en çok kazandıran hisse senetleri hangileridir? Yatırım yapacak kişiler kısa vadeli yatırım yapacaksa eğer teknik analizlerden faydalanmaktadır. Kısa zamanda yükseliş gösteren bazı hisse senetleri bulunsa da yatırımcılar bu hisse senetlerini öğrenerek yıl içinde neyin kazandırıp neyin kaybettirdiğini daha iyi öğrenebilir.

2022 yılında en fazla kazandıran hisse senetleri

Borsa İstanbul’da şimdiye kadar işlem gören ve 2022 yılında en fazla kazandıran hisse senetleri içerisinde yer alan 30 hisse senedi ile karşınızdayız. Atlantis YO hissesi 2022 yılında en çok kazandıran hisse senedi olarak listenin ilk sırasına yerleşmiş ve %1000’den fazla getiri sağlamıştır.

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 1

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 2

2022 yılında en fazla kaybettiren hisse senetleri

Her yatırımcının kazandığını söylemek doğru olmayacaktır. Borsa İstanbul iyi gidiyor olsa da elbette kötü performans sergileyen hisse senetleri de mevcut. 2022 yılının en başından beri en fazla kaybettiren hisse senetleri ile ilgili tablo aşağıda yer alıyor. %50 ve daha fazla oranda düşüş yaşayan dört hisse senedi yer alıyor. Bu hisse senetleri Akfen GYO, Kütahya Porselen, Prysmian Kablo ve Petrokent olmaktadır.

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 3

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 4

2022 yılında ülkelerin borsa performansı

2022 yılında ülkelerin borsa performansı ile ilgili de bir tablo hazırladık. Biz sizler için 20’den fazla ülke borsalarını getiri bazında karşılaştırdık. Bu kapsamda tüm ülke endeks değerlerini dolar cinsiyle sizlere sergiledik. Ülkelerin getiri değerlerini en yüksekten en düşüğe doğru sıraladık.

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 5

2022 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren hisse senetleri - Resim : 6