O hisseden uzak durun! 2023 yılında kazanç getirmeyecek

Hisseler konusunda bir değerlendirme yapan uzmanlar, teknoloji şirketlerinin lideri olan Apple'ın hisseleri hakkında şaşırtan açıklamalar yaptı. Gelecek sene için iyi bir performans göstermesi beklenmemekte.

O hisseden uzak durun! 2023 yılında kazanç getirmeyecek

Apple hisseleri bu yıl içerisinde endeks ortalamasına göre oldukça iyi bir performans sergiledi. S&P 500 endeksini bile geride bıraktı. Uzmanların bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin gelecek mali yılda performans artışına yönelik beklenti risk olarak belirtildi.

O hisseden uzak durun! 2023 yılında kazanç getirmeyecek - Resim : 1

Apple hisseleri güvenilir değil!

Apple, teknoloji sektörüne bakıldığında ortalamanın üzerinde performans sergileyen şirketlerin başında yer alıyor. Uzmanların yaptığı açıklamada ise bu performansın sürdürülebilir olma ihtimali oldukça zayıf. Geçtiğimiz gün Apple'ın hisse senedi notu, Bank of America analisti Wamsi Mohan tarafından 'alım'dan 'nötr'e indirildi. 

Apple hisseleri üzerinde talep trendinin 2023 yılında daha kötüye gideceği aktarılanlar arasında yer alıyor.

2022 yılında hisselerin endekslerden daha iyi bir performans gösterdiğini ve daha güvenilir olarak algılandığını belirten Mohan, zayıf tüketici talebinin yol açtığı negatif beklentinin 2023 yılında daha kötüye gideceğini açıkladı. 

Yükselme öngörülüyor

Bu açıklamalara rağmen genel olarak Apple hisselerinde belirgin bir yükseliş beklenmekte. Hisse senetlerinin geleceğine dair yapılan bir anketine katılan 41 uzmandan sadece üçü satış notuna sahip. Bununla beraber uzmanların altısı Apple hisselerine ait sabit not verirken, 32 uzman ise satıl alma tarafında not verdi. Ayrıca listelenen ortalama fiyat hedefi ise mevcut seviyenin yaklaşık olarak yüzde 28'in üzerinde. 

Etiketler