10 Ethereum balinası artık tüm Etherlerin yüzde 20'sine sahip

Büyük yatırımcılar, büyük ölçekli müteakip alımlar için Ethereum fiyat düşüşünü kullanıyor. En büyük on adres şu anda toplam teklifin yüzde 20'sini elinde tutuyor.

10 Ethereum balinası artık tüm Etherlerin yüzde 20'sine sahip

Kripto piyasası yaz çöküşüne devam ediyor. Toplam piyasa değeri, günlük bir karşılaştırmada yüzde 2,6'yı yakalıyor, ancak herhangi bir büyük aykırı değer olmadan haftalarca 1,3 ila 1,5 trilyon ABD doları arasında sıkışıp kaldı. Bitcoin fiyatındaki hareketin sebep olduğu bu durum yan tahtalarda hareket sağladı, ancak son 24 saat içinde yaklaşık iki yüzde kadar küçük bir artı yaratabildi. İkinci en büyük kripto para birimi yüzde dört arttı, ancak 1.960 ABD dolarında hala önemli 2.000 işaretinin hemen altında. Ancak gevşek fiyat, büyük yatırımcılar arasında arzuları uyandırıyor. Yüksek volatilite doğru yatırımı yapan yatırımcıya büyük gelir yaratabilir.

Ethereum balinaları satın alma çılgınlığında

Ethereum'un mevcut fiyat zayıflığı, esas olarak balinalar tarafından cüzdan stoklarını yenilemek için kullanılıyor. Santiment verilerine göre, en zengin 10 Ethereum adresi artık toplam arzın yüzde 20'sinden biraz fazlasını bir araya getiriyor. Bir yıl önce bu oran yüzde 15 idi. Rekor, Nisan ayının başında kısa bir süreliğine kırıldı. Ancak o zamanlar balinalar şanslı bir ticaret becerisi sergilediler. Mayıs ayında kripto piyasası çökmeden önce bile kısmi kâr satışı yaptılar. Satıştan kısa bir süre sonra, Ethereum ilk kez 2.000 doların altına düştüğünde alımlar keskin bir şekilde arttı.

Eter adresleri artıyor

Süper zengin eter balinaları rezervlerini artırırken, küçük eter adresleri de önemli ölçüde artıyor. Mayıs ortasında 0.1 veya daha fazla ether tutan adreslerin sayısı ilk kez sihirli sayı olan beş milyona ulaştı. Sadece yılın başından bu yana, toplam yüzde 44 arttı. Şu anda mevcut verilere göre (Kaynak: Glassnode) 5.240.000 adres kayıtlı. 

ETHUSD:BNN Ethereum Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 1672.39
En yüksek 1689.63
En düşük 1662.4
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler