Zcash coin price, Zcash coin yorum

Zcash coin yatırımcılarına gelişmiş gizlilik sağlamak amacıyla kriptografiyi kullanan bir kripto para birimidir. Zcash Bitcoin kodlu tabana dayanmaktadır.

Zcash coin price, Zcash coin yorum

Zcash coin nedir?

ZEC (Zcash) coin rakiplerine göre çeşitli avantajlar sunan dijital bir para birimidir. Bunlardan biri güvenli, korumalı işlemler sağlama yeteneğidir. Bu özellik ZEC'yi parayla takas ettiklerinde yalnızca bir kullanıcının özel harcama anahtarlarının ortaya çıkmasını sağlar. ZEC değeri işlemin tamamen anonim olmasını sağlayan matematiksel olarak karmaşık fonksiyonlar olan zk-SNARKS yardımıyla hesaplanabilir.

Zcash kripto para kriptografide 25 yıldan fazla deneyime sahip bir girişimci tarafından geliştirilen istikrarlı bir dijital para birimi biçimidir. Önceki projeleri Bitcoin, Dash ve EOS'u içermekteydi. Buna ek olarak temel gizlilik hakkını geliştirmeye odaklanan bir kriptografi şirketi olan Least Authority Enterprises'ı kurdu. Founders Ödül fonları kripto para biriminin kullanıcılarına ve onu oluşturan şirkete dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Zcash coin nedir sorusunun cevabı netleşmiş duruma gelmiştir.

Zcash coin nedir

Zcash coin haberleri

ZEC Bitcoin'e benzese de birçok avantajı vardır. ZEC madeni parasının zatoshi'si (zcash) sabit toplam 21 milyon madeni para arzına sahiptir. Bitcoin'den farklı olarak merkezi bir otorite ve merkez bankası yoktur. Tüm işlemler güvenilir bir tarafça şifrelenir ve doğrulanır. ZEC tokenleri de değiştirilebilir bu da üçüncü şahıslar veya yetkililer tarafından takip edilmelerini imkansız hale getiriyor. Bu kapsamda özellikle Bitcoin’e olan benzerliği Zcash coin haberleri başlığının ana temasını da teşkil etmektedir.

Zcash coin projesi

Zcash coin projesi 2016 yılında Zooko Wilcox-O’Hearn tarafından geliştirilmiştir. Zcash coin projesi kullanıcılarının verilerinin gizliliğini korumak için Bitcoin'in yaratıcısına yakın olan zk-SNARKs şifreleme işlevini kullanır. Her işlem blok zincirine şifrelenmiş biçimde kaydedilir. Blok zincirine erişimi olan herkes yalnızca işlemin ve alıcısının ayrıntılarını görebilmektedir. Bu kimsenin kurcalamamasını da sağlamaktadır. Bitcoin'in açık defteri herkesin işlem geçmişini görüntülemesine ve değiştirmesine izin verirken Zcash defteri sistemi her kullanıcı için özel bir anahtar kullanmaktadır.

Zcash coin price

Zcash coin yorum

Zcash coin yorum kapsamında şunu belirtmek gerekir ki Zcash'in altında yatan teknoloji benzersiz bir değer önerisidir. Bu kripto para birimi sıfır bilgi kanıtlarını (Zk-SNARK'lar) veya kısa ve etkileşimli olmayan bilgi argümanlarını kullanır. Bu finansal aracılara ve düzenleyicilere şeffaflık sağlar ve yatırımcılar ve tüccarlar için değerli bir varlıktır. Popülerliği artan kripto paranın yakın gelecekte büyüyen bir pazara sahip olması kaçınılmazdır. Bu yenilikçi kripto para birimi kripto para birimlerinin geleceğidir.

Gizliliğe dayalı bir kripto olarak ZEC çoğu ülkede bir meta olarak kabul edilmektedir. Ancak işlemlerinin gizliliği ZEC için büyük bir avantajdır. Kullanıcılara anonimlik sunar ve devlet müdahalesi içermemektedir. Örneğin, bir kripto para biriminin sahibi diğer kullanıcıların faaliyetlerini kolayca denetleyebilmektedir.

Zcash coin geleceği

Zcash coin geleceği

ZEC'in kurucuları açık sistemler, kriptografi ve bilgi güvenliği konularında 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Daha önce DigiCash, Mojo Nation, Tahoe-LAFS, SPHINCS ve SPHINCS'in geliştirilmesi üzerinde çalışmışlardı. Vizyonları onu son birkaç yılda ortaya çıkan en yenilikçi kripto para birimlerinden biri haline getirdi. Kurucuları ve geliştiricileri harika bir kripto para birimi oluşturmak için çok zaman ve çaba harcamıştır. Bu kapsamda Zcash coin geleceği yapılan yatırımlarla daha iyi seviyelere gelmesi beklenmektedir.

Zcash coin hangi borsada bulunur?

Kripto para birimi olarak da adlandırabileceğimiz Zcash coin Binance olmak üzere Bitfinex gibi diğer büyük borsalardan alınıp satılabilmektedir.

Zcash coin grafik

Zcash coin grafik başlığı adı altında 1 aylık Zcash coin grafiğini bu şekilde inceleyebiliriz.

Zcash coin grafik

Zcash coin hedef fiyatı

Zcash coin hedef fiyatı özellikle Bitcoin ile olan benzerliği sebebiyle daha yüksek seviyeleri hedeflemektedir. Özellikle 200 dolar seviyeleri öngörülen kripto para biriminde belirsizliklerle değişken hareketlenmelerin yaşanması da muhtemeldir.

Zcash coin ne kadar?

Zcash coin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Zcash coin kaç dolar?

Zcash coin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Zcash coin dolar bazında 159,6 dolar olarak belirtilebilir.

Zcash coin kaç TL?

Zcash coin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Zcash coin TL bazında 2617 TL olarak belirtilebilir.

Zcash coin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 2,12B Dolar

Hacim: 316,10M Dolar

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

ZECUSD:BNN ZCash Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 24.63
En yüksek 25.43
En düşük 24.47
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %