YKS, AYT, TYT baraj puanı açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi

Üniversite kontenjanlarının açıklanmasının ardından bazı alanların boşta kalacak olması sebebiyle Devlet Bahçeli salgın dönemi sebebiyle baraj puanının aşağı çekilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını talep etti.

YKS, AYT, TYT baraj puanı açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi

Kontenjanların ve YKS puanlarının açıklanması sonrasında baraj puanı altında kalan çok sayıda aday olmasından dolayı kontenjanların boşta kalması gibi bir durum ortaya çıktı.

Bunun ardından salgın şartları dikkate alınarak baraj puanın aşağı çekilmesi yönünde beklentilerin oluşmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgın kaynaklı neden olduğunu düşündüğü genel başarı düzeyinin bu sene çok düştüğünü belirterek, "Salgın dönemi dikkate alınarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanın 140'a, Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir" ifadelerini kullandı.

YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla toplantı yaptı. YKS'de barajın düşürülmesi konusunda çalışmalarını tamamladı.

Tamamlanan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulaması yapılacaktır." dedi.

Buna göre merkezi yerleştirme ve ek yerleştirme sonrasında yapılacak olan üçüncü yerleştirmede baraj puanları TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulaması yapılacak.

Etiketler