Yeni yıla doğru 1 dolar kaç TL olacak?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 9,73 seviyelerinde işlem gördü. Bununla birlikte aracı kurumlar Dolar / TL için ne yorumlar yaptı?

Yeni yıla doğru 1 dolar kaç TL olacak?

Anadolu Yatırım teknik analizinde, “Dolar/TL kuru dünkü işlemlerde pozitif yönde seyretti. Kurda 9,60 üstünde kalıcılık sağlanmasıyla yukarı yönlü hareket yeniden güç kazanmış görünüyor. Gün içinde 5 günlük AO’sunu (9,65) destek yaptıktan sonra tepki yükselişi yaşandı. Kurda yukarı yönde 9,80 kısa direnç noktası olarak izlenmelidir. Hareketin devamında ise yeni zirve görebiliriz. Olası satışlarda ise 9,65 altında hareketin başlaması halinde ise 9,60 – 9,55 aralığına kadar geri çekilme yaşanılabilir. Dün TL’de yaşanan değer kaybında Dolar endeksindeki yükseliş de etkili oldu. Endeks gün içerisinde 94,300’e kadar yükseldi. Geçtiğimiz gün Fed’ in varlık alım azaltımını başlatması ve kuvvetli gelen ekonomik veriler sonrası Dolar endeksi güç kazanmaya başladı. Dün Amerika tarafında haftalık işsizlik başvuruları 269 bin ile pandemi döneminin en iyi verisi oldu. Beklenti 275 bindi. Veride dört haftadır iyileşmeye devam ederken, dört haftalık ortalama 284 bine geriledi. Amerika ticaret açığı ise Eylülde 80,9 milyar dolara çıkarak tarihi rekor kırdı. Bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisinde ADP özel sektör istihdamındaki kuvvetli toparlanma sonrası beklenti 450 bin ile yukarı yönlü revize edildi. İşsizlik oranının Ekim ayında yüzde 4,7'ye gerilemesi bekleniyor” diye belirtiliyor.

İnfo Yatırım analizinde de, “İçerisinde bulunduğumuz haftaya 9.57 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi haftanın son işlem gününe 9.67 seviyelerinde başlangıç yaptı. Hafta içerisinde yurtiçinden gelen enflasyon verisi izlenmiş ve açıklamaya göre tüketici fiyat endeksi önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 19.89 arttı. Aylık bazda bakıldığında ise artış yüzde 2.39 olarak kaydedildi. Haftanın son işlem gününe başlarken ise Amerika kanadından gelen ekonomik veriler izlenecek ve veriler ile beraber dolar endeksinde volatilite artacaktır. TSİ 15:30’da Amerika kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı verileri FED’in de yakından takip ettiği veriler arasında yerini alıyor. Bu nedenle veriler yakından takip edilecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 9.75131ve 9.85049 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşeme hareketlerinde ise sırasıyla 9.64129 – 9.55128 – 9.42230 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir” ifadelerine yer verildi

Şeker Yatırım teknik bülteninde de, ”Gözler Amerika Verilerinde” başlıklı analiz şu biçimde:

Dün parite sert düşüş göstererek 1.1553 düzeyinden kapanış gerçekleştirdi. USDTRY yükselişine devam ederek 7.76’nın üzerini görse de kapanış 9.6844 seviyesinden oldu. Dolardaki yükselişe karşın, değerli metaller pozitif ayrıştı. Ons altın 21 dolarlık yükselişle 1791 dolar düzeyinden kapanış gerçekleştirdi. Dün açıklanan verilerde Almanya perakende satışları beklentilerin altında kalarak yüzde 1.3 artış kaydetti. Bununla beraber Euro Bölgesi bileşik PMI endeksi 54.2’ye geriledi. Bunun beraberinde Amerika’de haftalık işsizlik başvuruları beklentilerden iyi gelerek 269 bin seviyesine indi. Bugün ise Amerika’de açıklanacak olan istihdam rakamları dikkatle takip edilmelidir.

Euro aleyhine işlemlerin gerçekleştiği EURUSD paritesinde satışların devamı halinde 1.1527 seviyesinin destek oluşturması beklenebilir. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması halinde ise 1.1483 seviyesi test edilmek istenebilir. Olası yükseliş denemelerinde ise 1.16584 noktasından sonra 1.1615 direnci takip edilebilir.

Gün boyu devam etmekte olan alımlarla dünü artıda tamamlayan Dolar/TL kurunun 9.7060 üstünde kalıcılık sağlaması halinde 9.8030 direnci hedeflenebilir. Kurda Türk Lirası lehine işlemlerin gerçekleşmesi halinde ise 9.60 ve 9.5361 seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşanılabilir. denildi.

Etiketler